Chimichurri maken
-
Snijd de peterselie fijn. Pel de halve ui en snijd fijn. Pers de knoflook.
-
Meng de peterselie, ui, knoflook, tomatenpuree, chilivlokken, rodewijnazijn, olijfolie en zout in een kom.
-
Meng goed door elkaar en zet apart.
Flank steak pinwheels
-
Verwijder overtollig vet en snijd de uiteinden van de flank steak bij.
-
Smeer de helft van de chimichurri over het vlees. Verdeel de plakken Goudse kaas over de steak.
-
Rol de flank steak strak op en bind vast met slagerstouw. Snijd de rol in dikke plakken en steek er spiesjes doorheen. Bestrooi met barbecuekruiden.
-
Verwarm de barbecue met indirecte hitte. Plaats een houtskooltray en voeg een groot blok hout toe voor extra rookaroma.
-
Grill de pinwheels indirect tot een kerntemperatuur van 52°C.
-
Grill de pinwheels kort af boven de hete houtskool tot ze mooi goudbruin zijn.
-
Serveer met gegrilde groenten en extra chimichurri. Lekker met mac & cheese.
Gegrilde groenten (optioneel)
-
Snijd de aubergine, courgette en tomaten in dikke plakken.
-
Meng met olijfolie, knoflook, peterselie, zout en peper.
-
Grill de groenten in een barbecuemandje tot ze mooie grillstrepen hebben.
0 reacties