De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

flank steak pinwheels

In Buitengewoon BBQ maakt Pitmaster X een overheerlijke flank steak met chimichurri. Als je deze mix eenmaal hebt geproefd wil je niet meer zonder.

60 min voorbereidingstijd
120 min wachttijd
Flank Steak Pinwheels

Een recept van

Roel Westra

Roel

"De flank steak staat ook wel bekend als de bavette. Dit vlees heeft heel veel smaak omdat het afkomstig is van een werkspier. De koe beweegt met deze spier en hierdoor zit er extra veel smaak aan dit vlees."

Bereidingswijze

Chimichurri maken

  1. Snijd de peterselie fijn. Pel de halve ui en snijd fijn. Pers de knoflook. 

  2. Meng de peterselie, ui, knoflook, tomatenpuree, chilivlokken, rodewijnazijn, olijfolie en zout in een kom.

  3. Meng goed door elkaar en zet apart.
     

Flank steak pinwheels

  1. Verwijder overtollig vet en snijd de uiteinden van de flank steak bij.

  2. Smeer de helft van de chimichurri over het vlees. Verdeel de plakken Goudse kaas over de steak. 

  3. Rol de flank steak strak op en bind vast met slagerstouw. Snijd de rol in dikke plakken en steek er spiesjes doorheen. Bestrooi met barbecuekruiden. 

  4. Verwarm de barbecue met indirecte hitte. Plaats een houtskooltray en voeg een groot blok hout toe voor extra rookaroma. 

  5. Grill de pinwheels indirect tot een kerntemperatuur van 52°C. 

  6. Grill de pinwheels kort af boven de hete houtskool tot ze mooi goudbruin zijn. 

  7. Serveer met gegrilde groenten en extra chimichurri. Lekker met mac & cheese

Gegrilde groenten (optioneel)

  1. Snijd de aubergine, courgette en tomaten in dikke plakken. 

  2. Meng met olijfolie, knoflook, peterselie, zout en peper. 

  3. Grill de groenten in een barbecuemandje tot ze mooie grillstrepen hebben. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker