Chimichurri maken
- 
        Snijd de peterselie fijn. Pel de halve ui en snijd fijn. Pers de knoflook. 
- 
        Meng de peterselie, ui, knoflook, tomatenpuree, chilivlokken, rodewijnazijn, olijfolie en zout in een kom. 
- 
        Meng goed door elkaar en zet apart. 
 
Flank steak pinwheels
- 
        Verwijder overtollig vet en snijd de uiteinden van de flank steak bij. 
- 
        Smeer de helft van de chimichurri over het vlees. Verdeel de plakken Goudse kaas over de steak. 
- 
        Rol de flank steak strak op en bind vast met slagerstouw. Snijd de rol in dikke plakken en steek er spiesjes doorheen. Bestrooi met barbecuekruiden. 
- 
        Verwarm de barbecue met indirecte hitte. Plaats een houtskooltray en voeg een groot blok hout toe voor extra rookaroma. 
- 
        Grill de pinwheels indirect tot een kerntemperatuur van 52°C. 
- 
        Grill de pinwheels kort af boven de hete houtskool tot ze mooi goudbruin zijn. 
- 
        Serveer met gegrilde groenten en extra chimichurri. Lekker met mac & cheese. 
Gegrilde groenten (optioneel)
- 
        Snijd de aubergine, courgette en tomaten in dikke plakken. 
- 
        Meng met olijfolie, knoflook, peterselie, zout en peper. 
- 
        Grill de groenten in een barbecuemandje tot ze mooie grillstrepen hebben. 
 
 
 
       
   
 
 
 
   
 
   
 
   
   
   
   
       
 
   
   
 
  
0 reacties