De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mac & cheese van de bbq

Pitmaster X laat je in Buitengewoon BBQ zien hoe je deze heerlijke zelfgemaakte Mac & Cheese op de barbecue maakt.

30 min voorbereidingstijd
Mac & Cheese van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"We maken de Mac & Cheese met pesto en ricotta. Natuurlijk kun je kant-en-klare pesto kopen maar een zelfgemaakte is toch echt het lekkerst!"

Bereidingswijze

Bieslookpesto

  1. Hak de knoflook grof door en de bieslook fijn. Doe in een kom. 

  2. Rasp de Parmezaanse kaas.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete pan tot ze goudbruin zijn. 

  4. Meng de knoflook, pijnboompitten, bieslook, geitenkaas en Parmezaanse kaas in een kom. 

  5. Voeg de olijfolie toe en meng goed tot een grove pesto. 

Mac & Cheese

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. 

  2. Rasp de Parmezaanse kaas.

  3. Meng de warme macaroni met de ricotta en de pesto.

  4. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met Parmezaanse kaas. 

  5. Leg de mac & cheese op de barbecue en laat de kaas smelten tot een krokante korst ontstaat. 

    Zet dan de oven op 200 °C en gratineer voor 10-15 minuten. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker