De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

varkenskotelet met aardappel van de bbq

In Buitengewoon BBQ legt Pitmaster X je uit hoe je een klassieke varkenskotelet transformeert naar een hoger niveau. 

20 min voorbereidingstijd
90 min wachttijd
Varkenskotelet met aardappel van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Dit stuk vlees heeft alles wat je wil als je iets lekkers wil maken. Het vlees heeft een mooi stuk bot, een huid, een lekker stuk vet en vooral heel veel vlees. Het smaakt ook nog eens heel goed."

Bereidingswijze

Varkenskotelet grillen

  1. Bestrooi de koteletten met zeezout. Verhit zonnebloemolie op de grillplaat.  

  2. Gaar de koteletten op lage temperatuur met gesloten deksel, tot een krokante goudbruine korst ontstaat (circa 15 minuten per kant).  

  3. Laat het vlees daarna circa 10 minuten rusten. Snijd daarna in plakken. 

  4. Serveer met de gepofte aardappelen en besprenkel met de barbecuesaus. Extra lekker met gekaramelliseerde spitskool. 
     

Gepofte aardappelen

  1. Was en schrob de aardappelen schoon. 

  2. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie met een klontje boter. 

  3. Verwarm de barbecue voor op 180-200°C. 

  4. Plaats de aardappelen met de opening van de folie naar boven op de barbecue en pof ze circa 1 uur.  

  5. Controleer de gaarheid met een kernthermometer of vork.  

    Je aardappels zijn gaar wanneer je er makkelijk in kan prikken met de kernthermometer of vork. 
     

  6. Pel de schil en prak de aardappels grof. Breng op smaak met zout.  

  7. Smeer een voorverwarmde gietijzeren pan in met een klontje boter en vul hem met de aardappels. Grill op de barbecue tot het een krokante korst heeft. 

Barbecuesaus (optioneel)

  1. Doe ketchup, azijn, suiker, Worcestershiresaus en barbecuekruiden in een afsluitbare pot.  

  2. Schud goed tot een gladde saus ontstaat. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker