Varkenskotelet grillen
- 
        Bestrooi de koteletten met zeezout. Verhit zonnebloemolie op de grillplaat. 
- 
        Gaar de koteletten op lage temperatuur met gesloten deksel, tot een krokante goudbruine korst ontstaat (circa 15 minuten per kant). 
- 
        Laat het vlees daarna circa 10 minuten rusten. Snijd daarna in plakken. 
- 
        Serveer met de gepofte aardappelen en besprenkel met de barbecuesaus. Extra lekker met gekaramelliseerde spitskool. 
 
Gepofte aardappelen
- 
        Was en schrob de aardappelen schoon. 
- 
        Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie met een klontje boter. 
- 
        Verwarm de barbecue voor op 180-200°C. 
- 
        Plaats de aardappelen met de opening van de folie naar boven op de barbecue en pof ze circa 1 uur. 
- 
        Controleer de gaarheid met een kernthermometer of vork. 
- 
        Pel de schil en prak de aardappels grof. Breng op smaak met zout. 
- 
        Smeer een voorverwarmde gietijzeren pan in met een klontje boter en vul hem met de aardappels. Grill op de barbecue tot het een krokante korst heeft. 
Barbecuesaus (optioneel)
- 
        Doe ketchup, azijn, suiker, Worcestershiresaus en barbecuekruiden in een afsluitbare pot. 
- 
        Schud goed tot een gladde saus ontstaat. 
 
 
 
       
   
 
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
  
0 reacties