Varkenskotelet grillen
-
Bestrooi de koteletten met zeezout. Verhit zonnebloemolie op de grillplaat.
-
Gaar de koteletten op lage temperatuur met gesloten deksel, tot een krokante goudbruine korst ontstaat (circa 15 minuten per kant).
-
Laat het vlees daarna circa 10 minuten rusten. Snijd daarna in plakken.
-
Serveer met de gepofte aardappelen en besprenkel met de barbecuesaus. Extra lekker met gekaramelliseerde spitskool.
Gepofte aardappelen
-
Was en schrob de aardappelen schoon.
-
Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie met een klontje boter.
-
Verwarm de barbecue voor op 180-200°C.
-
Plaats de aardappelen met de opening van de folie naar boven op de barbecue en pof ze circa 1 uur.
-
Controleer de gaarheid met een kernthermometer of vork.
-
Pel de schil en prak de aardappels grof. Breng op smaak met zout.
-
Smeer een voorverwarmde gietijzeren pan in met een klontje boter en vul hem met de aardappels. Grill op de barbecue tot het een krokante korst heeft.
Barbecuesaus (optioneel)
-
Doe ketchup, azijn, suiker, Worcestershiresaus en barbecuekruiden in een afsluitbare pot.
-
Schud goed tot een gladde saus ontstaat.
0 reacties