De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gekaramelliseerde spitskool van de BBQ

Pitmaster X legt in Buitengewoon BBQ uit hoe je deze overheerlijke gekaramelliseerde spitskool van de barbecue bereidt. 

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gekaramelliseerde spitskool van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Spitskool bereiden op de barbecue is vast niet het eerste waar je aan denkt maar het is verrassend lekker!"

Bereidingswijze

Spitskool karamelliseren 

  1. Snijd de spitskool in vier kwarten en laat het hart intact. 

  2. Bestrijk de spitskool met olijfolie en bestrooi met zout. 

  3. Verwarm een gietijzeren grillplaat op een barbecue van 180-200°C. 

  4. Bak de spitskool circa 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. 

  5. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten doorgaren. 

  6. Serveer met de cashewnotensaus en garneer met de chili-oliecroutons.  

Cashewnotensaus

  1. Rooster de cashewnoten op de grillplaat tot ze lichtbruin zijn. 

  2. Doe de cashewnoten in een blender met water, suiker en barbecuekruiden.Blend tot een gladde saus. 

Chiliolie-croutons

  1. Rooster de sneetjes brood 5 minuten op de barbecue. 

  2. Breek in stukken en pulseer in een blender tot grove kruimels.  

  3. Meng met chiliolie en rooster in een gietijzeren pan nog circa 5 minuten op de barbecue. 
     

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.