De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gekaramelliseerde spitskool van de bbq

Pitmaster X legt in Buitengewoon BBQ uit hoe je deze overheerlijke gekaramelliseerde spitskool van de barbecue bereidt. 

35 min voorbereidingstijd
Gekaramelliseerde spitskool van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Spitskool bereiden op de barbecue is vast niet het eerste waar je aan denkt maar het is verrassend lekker!"

Bereidingswijze

Spitskool karamelliseren 

  1. Snijd de spitskool in vier kwarten en laat het hart intact. 

  2. Bestrijk de spitskool met olijfolie en bestrooi met zout. 

  3. Verwarm een gietijzeren grillplaat op een barbecue van 180-200°C. 

  4. Bak de spitskool circa 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. 

  5. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten doorgaren. 

  6. Serveer met de cashewnotensaus en garneer met de chili-oliecroutons.  

Cashewnotensaus

  1. Rooster de cashewnoten op de grillplaat tot ze lichtbruin zijn. 

  2. Doe de cashewnoten in een blender met water, suiker en barbecuekruiden.Blend tot een gladde saus. 

Chiliolie-croutons

  1. Rooster de sneetjes brood 5 minuten op de barbecue. 

  2. Breek in stukken en pulseer in een blender tot grove kruimels.  

  3. Meng met chiliolie en rooster in een gietijzeren pan nog circa 5 minuten op de barbecue. 
     

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker