Spitskool karamelliseren
-
Snijd de spitskool in vier kwarten en laat het hart intact.
-
Bestrijk de spitskool met olijfolie en bestrooi met zout.
-
Verwarm een gietijzeren grillplaat op een barbecue van 180-200°C.
-
Bak de spitskool circa 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn.
-
Dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten doorgaren.
-
Serveer met de cashewnotensaus en garneer met de chili-oliecroutons.
Cashewnotensaus
-
Rooster de cashewnoten op de grillplaat tot ze lichtbruin zijn.
-
Doe de cashewnoten in een blender met water, suiker en barbecuekruiden. Blend tot een gladde saus.
Chiliolie-croutons
-
Rooster de sneetjes brood 5 minuten op de barbecue.
-
Breek in stukken en pulseer in een blender tot grove kruimels.
-
Meng met chiliolie en rooster in een gietijzeren pan nog circa 5 minuten op de barbecue.
0 reacties