Een multicultureel recept met Afrikaanse, Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden. We kunnen vast verklappen dat het een onwijs goede mix is. 

Ingredienten

2
Personen

Voor de parelcouscoussalade

  • 150 g parelcouscous
  • 80 g feta
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 3 el natuurazijn
  • zout

Voor de gevulde paprika

  • 4 paprika's
  • 2 braadworsten
  • 1/2 grote rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 g tomatenpuree
  • 1 el oregano (mag gedroogd zijn)
  • 1 el olijfolie
  • selderijzout

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Verhit de oven voor tot 200 graden Celsius.

Snijd van 2 paprika’s de toppen af en verwijder de zaadjes. Bewaar de paprika’s en de toppen voor later.

Snijd de overige 2 paprika’s in blokjes. Pel en snijd de rode ui in blokjes. Pers de teen knoflook. Snijd de braadworsten open en haal het gehakt eruit.

Doe de olijfolie in een pan en verhit het op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, braadworstgehakt en de paprikablokjes toe.

Hak het braadworstgehakt in stukjes met een spatel terwijl je het bruinbakt. Bak het geheel 4 minuten tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenpuree, selderijzout en oregano toe. Roer goed tot de saus wat dikker is.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Vul de 2 paprika’s met de vulling uit de pan. Plaats de dakjes op de gevulde paprika’s. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.

Terwijl de paprika’s in de oven staan, kun je de parelcouscous salade voorbereiden.

Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Giet de couscous uit in een zeef. Doe de couscous in een kom en sprenkel er een beetje olijfolie erover. Mix het daarna goed zodat de couscous niet plakt terwijl hij afkoelt.

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verkruimel de feta. Maak een simpele dressing door de olijfolie, natuurazijn en wat zout goed te mengen in een kom. Mix de couscous, zongedroogde tomaten, feta, peterselie en dressing in de kom.

Serveer de gevulde paprika’s met de couscoussalade.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

60
Gevulde paprika
Gevulde paprika