De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gevulde paprika met braadworst & parelcouscoussalade

Een multicultureel recept met Marokkaanse, Duitse en Mexicaanse invloeden. En we kunnen jullie vertellen dat het een onwijs goede mix is. 

55 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gevulde paprika

Een recept van

Een multicultureel recept met Afrikaanse, Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden. We kunnen vast verklappen dat het een onwijs goede mix is. 

Bereidingswijze

Verhit de oven voor tot 200 graden Celsius.

Snijd van 2 paprika’s de toppen af en verwijder de zaadjes. Bewaar de paprika’s en de toppen voor later.

Snijd de overige 2 paprika’s in blokjes. Pel en snijd de rode ui in blokjes. Pers de teen knoflook. Snijd de braadworsten open en haal het gehakt eruit.

Doe de olijfolie in een pan en verhit het op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, braadworstgehakt en de paprikablokjes toe.

Hak het braadworstgehakt in stukjes met een spatel terwijl je het bruinbakt. Bak het geheel 4 minuten tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenpuree, selderijzout en oregano toe. Roer goed tot de saus wat dikker is.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Vul de 2 paprika’s met de vulling uit de pan. Plaats de dakjes op de gevulde paprika’s. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.

Terwijl de paprika’s in de oven staan, kun je de parelcouscous salade voorbereiden.

Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Giet de couscous uit in een zeef. Doe de couscous in een kom en sprenkel er een beetje olijfolie erover. Mix het daarna goed zodat de couscous niet plakt terwijl hij afkoelt.

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verkruimel de feta. Maak een simpele dressing door de olijfolie, natuurazijn en wat zout goed te mengen in een kom. Mix de couscous, zongedroogde tomaten, feta, peterselie en dressing in de kom.

Serveer de gevulde paprika’s met de couscoussalade.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.