De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gegrilde groene asperges met gesmoorde prei en aardappelsalade

Niks lekkerder dan gegrilde groene asperges, maar de gesmoorde prei en aardappelsalde zorgen dat dit gerecht écht overheerlijk is. Daarnaast is dit recept makkelijk te maken.

45 MIN
Gesmoorde prei-aardappelsalade

Niks lekkerder dan gegrilde groene asperges, maar de gesmoorde prei en aardappelsalde zorgen dat dit gerecht écht overheerlijk is. Daarnaast is dit recept makkelijk te maken.

Danny Jansen

Bereidingswijze

Voorbereiden: 
Stap 1: 
Kook de krielaardappeltjes in de schil gaar. Voeg tijdens het koken 1 tak rozemarijn, 1 tak tijm en 1 blokje groentebouillon toe. Giet de krieltjes af als ze gaar zijn en laat ze op de werkbank afkoelen. Bewaar ze gekoeld in een afsluitbare bak. 

Stap 2: 
Rasp de knoflook. Snijd van het witte gedeelte van de prei stukken van ongeveer 4 cm. Leg deze in een pan waarin ze allemaal op de bodem passen. Voeg water toe aan de pan, zodat de prei net onder staat. Verkruimel een bouillonblokje boven de pan, voeg twee takjes tijm, de knoflook en een lepel roomboter toe. Smoor de prei voor ongeveer 20 minuten op matig vuur gaar met de deksel op de pan. Als de prei gaar is schep je deze voorzichtig in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron. Giet er een klein beetje van het kookvocht bij. Bewaar gekoeld. 

Afmaken op vrijdag: 
Stap 1: 
Snijd de krielaardappeltjes door de helft en meng ze met kruidenroomkaas, mayonaise en kappertjes. 

Stap 2: 
Snijd de kontjes van de asperges af. Schil indien nodig de onderkanten van de asperges. Besprenkel de asperges met wat olijfolie en peper en zout. Verhit een grillpan. Grill de asperges op matig vuur rondom gaar.  

Stap 3: 
Verwarm ondertussen in de magnetron de gesmoorde prei voor 3 minuten op 700 watt. 

Stap 4:  
Serveer de aardappelsalade met wat little gem, de gegrilde asperges en de gesmoorde prei.  

Wil je de rest van de recepten en de andere weekmenu’s van Koken voor een Week bekijken? Check snel dit handige overzicht >

In dit nieuwe programma helpt Danny Jansen je om iedere werkdag snel en simpel een avondmaaltijd op tafel te zetten. Met een slimme boodschappenlijst en 'mealpreppen' in het weekend, kun je doordeweeks na een lange dag zo snel mogelijk aan tafel.

Kijk elke zaterdag om 17.05 uur en elke werkdag om 17.10 naar Koken voor een Week op 24Kitchen.

Snel en makkelijk mealpreppen?
Bekijk hier alle weekmenu's

Koken Voor een Week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker