De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde groene asperges met gesmoorde prei en aardappelsalade

De perfecte maaltijd voor doordeweeks

Gesmoorde prei-aardappelsalade

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Niks lekkerder dan gegrilde groene asperges, maar de gesmoorde prei en aardappelsalade zorgen dat dit gerecht écht overheerlijk is. Daarnaast is dit recept makkelijk te maken.

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Kook de krielaardappeltjes in de schil gaar. Voeg tijdens het koken 1 tak rozemarijn, 1 tak tijm en 1 blokje groentebouillon toe. Giet de krieltjes af als ze gaar zijn en laat ze op de werkbank afkoelen. Bewaar ze gekoeld in een afsluitbare bak. 

  2. Rasp de knoflook. Snijd van het witte gedeelte van de prei stukken van ongeveer 4 cm. Leg deze in een pan waarin ze allemaal op de bodem passen. Voeg water toe aan de pan, zodat de prei net onder staat. Verkruimel een bouillonblokje boven de pan, voeg twee takjes tijm, de knoflook en een lepel roomboter toe. Smoor de prei voor ongeveer 20 minuten op matig vuur gaar met de deksel op de pan. Als de prei gaar is schep je deze voorzichtig in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron. Giet er een klein beetje van het kookvocht bij. Bewaar gekoeld. 

Afmaken

  1. Snijd de krielaardappeltjes door de helft en meng ze met kruidenroomkaas, mayonaise en kappertjes. 

  2. Snijd de kontjes van de asperges af. Schil indien nodig de onderkanten van de asperges. Besprenkel de asperges met wat olijfolie en peper en zout. Verhit een grillpan. Grill de asperges op matig vuur rondom gaar.  

  3. Verwarm ondertussen in de magnetron de gesmoorde prei voor 3 minuten op 700 watt. 

  4. Serveer de aardappelsalade met wat little gem, de gegrilde asperges en de gesmoorde prei.  

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker