De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

raspberry-rolls

Oef... Wat zijn ze lekker, deze raspberry rolls. Zacht en zoete broodjes gevuld met frambozen en geglaceerd met roomkaas. 

40 min voorbereidingstijd
70 min kooktijd
Raspberry-rolls

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Oef... Wat zijn ze lekker, deze raspberry rolls. Zacht en zoete broodjes gevuld met frambozen en geglaceerd met roomkaas. 

Bereidingswijze

Deeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed goed door elkaar tot een soepel samenhangend geheel. Maak een bal van het deeg en leg deze in een ingevette, schone kom en dek af met een schone vochtige theedoek. Laat de bal rijzen op een warme plek voor ongeveer 45 minuten of tot het in volume is verdubbeld. 

Vulling 
Smelt ondertussen de boter. Meng de witte basterdsuiker met de boter. 

Opmaak 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Rol het deeg op een royaal bebloemd oppervlak uit tot en plak van ongeveer 55 bij 40 centimeter. Smeer het suiker-botermengsel over de plak. Breek of snijd de frambozen door tweeën en verdeel deze ook over de plak. Rol de lap op langs de langste kant. Vouw goed dicht en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter dik. 

Stap 3: 
Vet de bakvorm in. Leg de deegrolletjes in de bakvorm. Houd een beetje ruimte want ze worden groter in de oven. Bak in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. 

Roomkaasglazuur 
Doe de boter in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Voeg de roomkaas, slagroom en de poedersuiker toe en klop alles nog enkele minuten tot een luchtig glazuur. Doe het glazuur in een spuitzak. Dit kan met of zonder spuitmondje (bijvoorbeeld nummer 6). Decoreer de afgekoelde raspberry-rolls met het glazuur. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker