Oef... Wat zijn ze lekker, deze raspberry rolls. Zacht en zoete broodjes gevuld met frambozen en geglaceerd met roomkaas. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

20
Porties

Deeg

  • 400 g bloem
  • 45 g suiker
  • 7 g gist
  • 7 g zout
  • 245 ml melk
  • 55 g gesmolten roomboter
  • rasp van 1/2 citroen

Vulling

  • 70 g roomboter
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 100 g verse frambozen

Roomkaasglazuur

  • 75 g boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g roomkaas
  • 100 ml slagroom
  • 150 g poedersuiker

Extra nodig

  • vierkant bakblik 24 x 24 cm
  • mixer met garde
  • spuitzak
  • glad spuitmondje (nummer 6)

Bereidingswijze

1 uur en 50 minuten

Deeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed goed door elkaar tot een soepel samenhangend geheel. Maak een bal van het deeg en leg deze in een ingevette, schone kom en dek af met een schone vochtige theedoek. Laat de bal rijzen op een warme plek voor ongeveer 45 minuten of tot het in volume is verdubbeld. 

Vulling 
Smelt ondertussen de boter. Meng de witte basterdsuiker met de boter. 

Opmaak 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Rol het deeg op een royaal bebloemd oppervlak uit tot en plak van ongeveer 55 bij 40 centimeter. Smeer het suiker-botermengsel over de plak. Breek of snijd de frambozen door tweeën en verdeel deze ook over de plak. Rol de lap op langs de langste kant. Vouw goed dicht en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter dik. 

Stap 3: 
Vet de bakvorm in. Leg de deegrolletjes in de bakvorm. Houd een beetje ruimte want ze worden groter in de oven. Bak in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. 

Roomkaasglazuur 
Doe de boter in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Voeg de roomkaas, slagroom en de poedersuiker toe en klop alles nog enkele minuten tot een luchtig glazuur. Doe het glazuur in een spuitzak. Dit kan met of zonder spuitmondje (bijvoorbeeld nummer 6). Decoreer de afgekoelde raspberry-rolls met het glazuur. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

Raspberry-rolls
Raspberry-rolls 2