Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Meng voor de marinade de sojasaus, sesamolie, suiker en de rijstazijn met elkaar.
Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke porties en marineer circa 10 minuten in de marinade.
Breng een pan met een laagje water erin aan de kook,
Schil en snijd de gember in dunne reepjes.
Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne halve ringetjes.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de broccoli in roosjes en kook in het water in circa 5 minuten beetgaar.
Leg de kabeljauwfilets in het vergiet en bestrooi met bosuitjes, rode peper en gember en zet het vergiet op de pan met water. Leg er een deksel op of dek af met aluminiumfolie en stoom de vis in circa 6 minuten gaar.
Giet de broccoli af en breng op smaak met versgemalen peper.
Serveren
Schep de broccoli en sushirijst op bord en leg de kabeljauw erbij.
0 reacties