De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip, patat en appelmoes uit de airfryer

Met deze klassieke combinatie zit je altijd goed. Danny deelt zijn heerlijke recept.

50 min kooktijd
kip patat en appelmoes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Met deze klassieke combinatie zit je altijd goed. Danny deelt zijn heerlijke recept.

Bereidingswijze

Voorbereiden 

Stap 1: 
Snijd de aardappels in frietvorm. Breng een pan met water aan de kook en kook gesneden aardappels voor circa 5 minuten. Laat na het koken uitlekken, dep goed droog en laat uitwasemen.  

Stap 2: 
Zet de airfryer op 120ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. Bak de patat in circa 15 minuten voor in de airfryer. Haal de patat eruit en laat uitwasemen.  

Voorbereiden kip 
Meng de appelazijn met de dragon. Pel en hak de knoflook fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en marineer de kippenpoten. 

Kip, patat en appelmoes 

Stap 1: 
Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en pak de appels in met aluminiumfolie.  

Stap 2: 
Verhoog daarna de temperatuur van de airfryer tot 180ºC. Leg de appels en de kippenpoten in de airfryer. Bak circa 5 minuten. 

Stap 3: 
Meng de voorgebakken patat met de olie en roer goed door. Doe daarna in de airfryer. Leg daarop de kippenpoten en de appel en bak nog circa 15 minuten tot goudbruin en gaar. Meng tussentijds goed door en draai de kippenpoten om.  

Stap 4: 
Verwijder na het bakken het aluminiumfolie van de appels. Lepel de vrucht uit de schil en prak met een vork tot moes. Verdeel samen met de kippenpoten en patat over de borden. 

Mayonaise 
Meng de appelazijn, mosterd en de dooier. Breng op smaak met peper en zout. Voeg druppelsgewijs en al roerend met een garde de olie toe tot de mayonaise de gewenste dikte krijgt. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Een nieuw programma! In Every day fry-day laat chefkok Danny Jansen elke werkdag zien hoe makkelijk en snel je heerlijke gerechten uit de bekende airfryer kunt maken. 

Danny Everyday fry-day

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk
En lekker makkelijk
Antonia Rosbergen
22-12-2023

Ook lekker