Woeste worstwrap (wraps met runderworstjes en zuurkool)

62
Gemiddeld
Woeste worstwrap (wraps met runderworstjes en zuurkool)

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de bleekselderij fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij tot ze zacht zijn. Schil en rasp de gember erboven. Voeg de specerijen en de suiker toe. Laat de suiker smelten en blus dan af met de tomaten en sap. Breng op smaak met zout en peper en laat het 15 minuten inkoken.

Pureer en zeef het mengsel boven een pan. Voeg de azijn toe en kook nog 5 minuten of tot het mengsel de dikte van ketchup heeft. Schenk het in een glazen fles of pot, sluit af en laat helemaal afkoelen. Laat de zuurkool goed uitlekken en doe het met de slagroom in een pannetje. Verwarm het circa 20 minuutjes.

Bak de worstjes gaar in een scheutje olie. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de nachos met kaas en zet ze even in de oven. Verwarm de tortilla’s in een koekenpan. Snijd de sla fijn.

Beleg de tortilla’s met wat sla, zuurkool, een worstje en schenk of lepel er wat ketchup over. Rol ze op en serveer ze direct met de nachos en extra ketchup erbij.

Tips
Als je denkt dat je kind het nog steeds te zuur vindt, kun je natuurlijk ook nog de zuurkool eerst goed afspoelen.

Als je de tortilla’s verwarmt, worden ze wat zoeter van smaak.

Ingredienten

4
Personen

Voor de wraps

  • 1 kleine rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 el olijfolie
  • 1.5 cm gemberwortel
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel
  • 2.5 el bruine basterdsuiker
  • 1 blik tomaten met sap
  • 1 scheutje rode wijnazijn
  • 100 ml slagroom
  • 200 g zuurkool
  • 350 g runderworstjes (bijvoorbeeld merguez)
  • 100 g nacho's
  • 50 g geraspte kaas
  • 4 bloemtortilla's
  • 100 g ijsbergsla
  • blender of staafmixer
  • zeef
  • schone glazen fles of pot
Woeste worstwrap (wraps met runderworstjes en zuurkool)
Geef je waardering
62