De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

woeste worstwrap (wraps met runderworstjes en zuurkool)

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de bleekselderij fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij tot ze zacht zijn. Schil en rasp de gember erboven. Voeg de specerijen en de suiker toe. Laat de suiker smelten en blus dan af met de tomaten en sap.

45 MIN
Woeste worstwrap (wraps met runderworstjes en zuurkool)

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de bleekselderij fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij tot ze zacht zijn. Schil en rasp de gember erboven. Voeg de specerijen en de suiker toe. Laat de suiker smelten en blus dan af met de tomaten en sap. Breng op smaak met zout en peper en laat het 15 minuten inkoken.

Pureer en zeef het mengsel boven een pan. Voeg de azijn toe en kook nog 5 minuten of tot het mengsel de dikte van ketchup heeft. Schenk het in een glazen fles of pot, sluit af en laat helemaal afkoelen. Laat de zuurkool goed uitlekken en doe het met de slagroom in een pannetje. Verwarm het circa 20 minuutjes.

Bak de worstjes gaar in een scheutje olie. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de nachos met kaas en zet ze even in de oven. Verwarm de tortilla’s in een koekenpan. Snijd de sla fijn.

Beleg de tortilla’s met wat sla, zuurkool, een worstje en schenk of lepel er wat ketchup over. Rol ze op en serveer ze direct met de nachos en extra ketchup erbij.

Tips
Als je denkt dat je kind het nog steeds te zuur vindt, kun je natuurlijk ook nog de zuurkool eerst goed afspoelen.

Als je de tortilla’s verwarmt, worden ze wat zoeter van smaak.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker