De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rösti met braadworst

Een makkelijke maaltijd met roerbakgroenten, braadworst en krokante aardappelrösti's.

Der Duitse wok

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bereiding

Pluk de blaadjes van de peterselie en hak fijn. Schil de aardappels, rasp ze, meng met de helft van de gehakte peterselie en breng ze op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verhit een scheut olie in de koekenpan en verdeel hierin de aardappel met een lepel in 4 hoopjes. Druk aan en bak de rösti in circa 15 minuten op zacht vuur rondom goudbruin.

Pel de uien en snijd ze in parten. Schil de bospeen en snijd ze in plakjes van circa 5 millimeter dik. Snijd de champignons in partjes en de worst in plakjes. • Verhit een scheut olie in de wok. Wok de uien met de champignons tot ze goudbruin zijn. Voeg de wortel, worst en erwten toe en wok mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Meng de mierikswortel met de crème frâiche en een beetje zout. Besmeer de rösti hiermee.

Serveren

Serveer de gewokte groenten op de rösti. Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker