De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spinazie à la crème met gekookte aardappels en rundertartaar

Spinazie à la crème met een tartaartje is een klassieker onder klassiekers. Simpel maar oh zo lekker!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spinazie a la crème met gekookte aardappels en rundertartaar

Bereidingswijze

1. Breng 3 pannen met ruim water en een snufje zout aan de kook.

2. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken en voeg ze toe aan 1 pan. Kook 10 minuten.

3. Voeg de eieren toe aan een andere pan en kook 7 minuten.

4. Voeg de spinazie toe aan de laatste pan en blancheer deze voor 1 minuut. Doe dit in delen. Giet af in een vergiet onder koud stromend water. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie door de zeef.

5. Pel de knoflook en fruit deze heel aan in een koekenpan met een klontje boter. Voeg de room toe en breng aan de kook. Laat de room iets inkoken. Leg de spinazie op een snijplank en snijd deze grof. Laat nog een keer uitlekken in een vergiet of in een theedoek.

6. Giet de aardappelen af en laat de eieren schrikken onder koud lopend water. Pel de eieren.

7. Haal het teentje knoflook uit de pan en voeg de spinazie toe. Roer om en breng op smaak met zout en peper.

8. Verhit het klontje bak en braad boter in een koekenpan op hoog vuur. Strooi zout en peper over de rundertartaartjes en bak deze 1 minuut per kant (de binnenkant mag nog rosé zijn). Serveer de spinazie samen met de aardappelen, rundertartaartjes en eitjes. Rasp er op het laatst de nootmuskaat overheen.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.