1. Breng 3 pannen met ruim water en een snufje zout aan de kook.
2. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken en voeg ze toe aan 1 pan. Kook 10 minuten.
3. Voeg de eieren toe aan een andere pan en kook 7 minuten.
4. Voeg de spinazie toe aan de laatste pan en blancheer deze voor 1 minuut. Doe dit in delen. Giet af in een vergiet onder koud stromend water. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie door de zeef.
5. Pel de knoflook en fruit deze heel aan in een koekenpan met een klontje boter. Voeg de room toe en breng aan de kook. Laat de room iets inkoken. Leg de spinazie op een snijplank en snijd deze grof. Laat nog een keer uitlekken in een vergiet of in een theedoek.
6. Giet de aardappelen af en laat de eieren schrikken onder koud lopend water. Pel de eieren.
7. Haal het teentje knoflook uit de pan en voeg de spinazie toe. Roer om en breng op smaak met zout en peper.
8. Verhit het klontje bak en braad boter in een koekenpan op hoog vuur. Strooi zout en peper over de rundertartaartjes en bak deze 1 minuut per kant (de binnenkant mag nog rosé zijn). Serveer de spinazie samen met de aardappelen, rundertartaartjes en eitjes. Rasp er op het laatst de nootmuskaat overheen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties