Een ragout mag niet ontbreken tijdens de feestdagen. Perfect bij het koude weer. Vul je jouw pastei met deze heerlijke kerstragout?

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 60 g boter
  • 80 g bloem
  • 500 ml koude bouillon (vlees, kip of groenten)
  • 400-500 g gaar vlees (eventueel in stukjes gesneden of geplukt*)
  • 150 g champignons
  • 100 g spekjes
  • 1/2 bosje bieslook
  • 2 eidooiers
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en laat circa 3 minuten garen. Voeg de bouillon toe en roer met een garde tot een egaal geheel. Voeg het vlees toe en laat het geheel met deksel op de pan zachtjes doorwarmen. 

Snijd de champignons in plakjes. Bak de spekjes in een droge koekenpan circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog circa 4 minuten. Meng de spekjes en de champignons door de ragout. Snijd de bieslook fijn. Meng de helft door de ragout. 

 Meng de eidooiers met de slagroom. Roer van het vuur af het ei-roommengsel door de ragout. De ragout mag nu niet meer koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

 
TIP van Rudolph: Serveer rode rijst bij de ragout. 

*Hiervoor kun je veel verschillende soorten vlees of gevogelte gebruiken die je over hebt van de feestdagen. Dit recept gaat uit van vlees dat al gaar is. Dit geldt hier ook voor de kleine gehaktballetjes of hamburgertjes die je misschien over hebt van de gourmet. Als je biefstuk of wild overhebt, voeg dit dan op het laatst toe aan de ragout.  

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

134
Kerstragout
Kerstragout