De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

steak frites met simpele beurre café de paris, zoete-aardappelfrietjes en tuinkruidensalade

Begin met het maken van de boter. Hak hiervoor alle ingrediënten tot en met de knoflook fijn. Meng samen met de worcestershiresaus en mosterd met de roomboter, en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Steak frites met simpele beurre Café de Paris, zoete-aardappelfrietjes en tuinkruidensalade

Een recept van

Bereidingswijze

Begin met het maken van de boter. Hak hiervoor alle ingrediënten tot en met de knoflook fijn. Meng samen met de worcestershiresaus en mosterd met de roomboter, en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Dek af met plasticfolie en laat rusten in de koelkast.

Haal de steaks uit de koelkast en verwarm de oven voor op 225 graden. Was de zoete aardappels, droog af en snijd in frietjes. Meng met de zonnebloemolie en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 25 minuten knapperig in de oven.

Verwarm een steelpan met dikke bodem met een flinke scheut olijfolie. Bak op hoog vuur de steaks, afhankelijk van de dikte en voorkeur 3-5 minuten op de ene kant, en dan nog 2-3 minuten op de andere kant. Check door erop te drukken of ze gaar genoeg zijn en breng op smaak met peper en zout. Verpak in aluminumfolie en laat 5-10 minuten rusten op het aanrecht.

Haal de sla van de krop, was onder de koude kraan en laat uitlekken in een vergiet. Meng voor de dressing de olijfolie met de azijn, mosterd, honing en een beetje peper en zout in een grote saladekom. Voeg de sla toe en hussel zodat alle blaadjes onder de dressing zitten. Schil de komkommer en snijd in halve maantjes. Hak de kruiden fijn en meng samen met de komkommer door de sla. Serveer de steaks met een beetje van de boter, zoete-aardappelfrietjes en de salade.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker