Dacht je dat we met het creëren van zelfgemaakte pizza uitgespeeld waren? Think again! We hebben even moeten stoeien, maar wat blijkt? Zelf een bodem maken is echt geen uitdaging en een kleurtje eraan geven is zo gepiept. 

Ingredienten

1
Porties

Pompoenpuree

  • 1 kleine pompoen
  • 2 tenen knoflook

Pizza van bietendeeg

  • 1 grote of 2 kleine rode bieten, gekookt
  • 175 g boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olijfolie

Beleg

  • 200 g bimi
  • 100 g doperwten
  • 1 grote of 2 kleine avocado's

Topping

  • 10 g sesamzaadjes
  • 2 el tahin

Tools

  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rooster de pompoen (met schil) op de bakplaat 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pompoen uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C. Snijd de pompoen open, verwijder de zaden en zaadlijsten en schep het vruchtvlees uit de schil. Pel de knoflook, doe hem met de pompoen in de keukenmachine en mix tot een gladde puree. Schep de puree eruit en houd zolang apart.

Pureer voor de bodem de gekookte biet in de keukenmachine. Doe de gepureerde biet met het boekweitmeel, het bakpoeder, het zout en de olijfolie in een kom en meng tot een stevig deeg. Vorm op een met bakpapier beklede bakplaat een pizza van het bietendeeg en bak hem in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

Breng intussen een pan water aan de kook en blancheer de bimi en doperwten.

Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in dunne plakjes. Verdeel de pompoencrème over de pizza, gevolgd door de avocadoplakjes, de bimi en de doperwten. Bestrooi tot slot met de sesamzaadjes en druppel de tahin erover. 

Dit recept komt van Living the Green Life 

Geef je waardering

26
Pizza di mama