Deze Yule Log is een echt kunstwerkje! Met deze klassieker verras jij iedereen met jouw bakkunsten. Maak jij deze mooie taart voor Kerst? 

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Chocoladebiscuit

  • 70 g roomboter
  • 8 eieren
  • 250 g suiker
  • 225 g bloem
  • 70 g cacaopoeder

Chocoladeschors

  • 300 g pure chocolade

Witte-chocoladecrème

  • 150 g witte chocolade
  • 225 g roomboter
  • 400 g poedersuiker
  • 2 el vanille-extract
  • 5 el melk

Opbouw

  • 100 g witte marsepein
  • chocolade hulstblaadjes
  • 4 bramen
  • 1 takje rode bessen
  • meringue-paddenstoelen
  • cacaopoeder
  • poedersuiker

Extra nodig

  • blaadjessteker

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur

Stap 1: Chocoladebiscuit 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Klop de eieren met suiker luchtig. Zeef de bloem en de cacao boven de kom met het eiermengsel en meng alles goed door. Smelt de boter en spatel door het beslag. Schenk het beslag uit op een bakplaat met bakpapier en strijk dun uit. Bak het biscuit circa 6 minuten in de oven. Laat het biscuit afkoelen. 

Stap 2: Chocoladeschors 
Smelt de chocolade en strijk deze uit over een vel bakpapier. Rol op en laat in de koelkast opstijven tot aan de opbouw van de taart. 

Stap 3: Witte-chocoladecrème 
Smelt de witte chocolade. Roer de boter luchtig in de mixer. Voeg de poedersuiker en de vanille toe en meng goed door. Voeg al roerend de chocolade toe en meng goed door. Voeg de melk toe en meng tot een gladde crème. 


Stap 4: Opbouw  
Snijd het biscuit in gelijke 3 repen. Verdeel 2/3 van de crème over het biscuit. Vorm een boomstronk door eerst de eerste reep op te rollen. Rol daarna de tweede reep daaromheen en rol daarna de derde reep om het geheel. Druk niet te hard terwijl je rolt, anders druk je de crème eruit. 

Verdeel de rest van de crème over de hele buitenkant van de taart en strijk rondom glad. Rol het bakpapier met de uitgeharde chocolade uit en breek in lange stukken. Zet de stukken rondom de taart.  

 Rol de marsepein uit en steek er met een blaadjessteker blaadjes uit.  

Serveer de yule log op een ronde, houten boomstamplank. Decoreer met meringue-paddenstoelen, marsepeinen-hulstblaadjes en het fruit. Bestuif met poedersuiker. 

TIP van Rudolph: Je kunt ook decoratie paddenstoelen kopen i.p.v. paddenstoelen van meringue maken.

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK 

Geef je waardering

132
Yule log
Yule log