De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

yule log

Deze Yule Log is een echt kunstwerkje! Met deze klassieker verras jij iedereen met jouw bakkunsten. Maak jij deze mooie taart voor Kerst? 

Yule log

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze Yule Log is een echt kunstwerkje! Met deze klassieker verras jij iedereen met jouw bakkunsten. Maak jij deze mooie taart voor Kerst? 

Bereidingswijze

Stap 1: Chocoladebiscuit 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Klop de eieren met suiker luchtig. Zeef de bloem en de cacao boven de kom met het eiermengsel en meng alles goed door. Smelt de boter en spatel door het beslag. Schenk het beslag uit op een bakplaat met bakpapier en strijk dun uit. Bak het biscuit circa 6 minuten in de oven. Laat het biscuit afkoelen. 

Stap 2: Chocoladeschors 
Smelt de chocolade en strijk deze uit over een vel bakpapier. Rol op en laat in de koelkast opstijven tot aan de opbouw van de taart. 

Stap 3: Witte-chocoladecrème 
Smelt de witte chocolade. Roer de boter luchtig in de mixer. Voeg de poedersuiker en de vanille toe en meng goed door. Voeg al roerend de chocolade toe en meng goed door. Voeg de melk toe en meng tot een gladde crème. 


Stap 4: Opbouw  
Snijd het biscuit in gelijke 3 repen. Verdeel 2/3 van de crème over het biscuit. Vorm een boomstronk door eerst de eerste reep op te rollen. Rol daarna de tweede reep daaromheen en rol daarna de derde reep om het geheel. Druk niet te hard terwijl je rolt, anders druk je de crème eruit. 

Verdeel de rest van de crème over de hele buitenkant van de taart en strijk rondom glad. Rol het bakpapier met de uitgeharde chocolade uit en breek in lange stukken. Zet de stukken rondom de taart.  

 Rol de marsepein uit en steek er met een blaadjessteker blaadjes uit.  

Serveer de yule log op een ronde, houten boomstamplank. Decoreer met meringue-paddenstoelen, marsepeinen-hulstblaadjes en het fruit. Bestuif met poedersuiker. 

TIP van Rudolph: Je kunt ook decoratie paddenstoelen kopen i.p.v. paddenstoelen van meringue maken.

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK 

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker