Verwarm de oven voor op 90 C. Snijd de citroen doormidden en wrijf de kom en de garde van de mixer in met de citroen, zodat de kom en de garde vetvrij zijn. Klop in de mixer de eiwitten schuimig. Voeg dan op de hoogste stand beetje bij beetje de suiker toe en klop tot stijve pieken. Schep het meringue in een spuitzak. Spuit toefjes schuim op het bakpapier. Droog de meringues circa anderhalf uur in de oven. Zet daarna de oven uit. Laat de meringues, in de oven met de ovendeur op een kier, afkoelen. Bewaar de ze op een droge plek of in een (koek) trommel zodat ze langer lekker blijven.
Rudolph’s tip: Weeg voor een perfecte verhouding het eiwit en vermenigvuldig dit getal met 2 voor de hoeveelheid suiker.
Rudolph’s tip: Maak paddenstoelen van het eiwitschuim. Spuit stelen en hoedjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de hoedjes met cacaopoeder en droog ze circa anderhalf uur in de oven op 90 C. Prik in de afgekoelde hoedjes een gaatje en steek de stelen erin.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal >
Bekijk
Meld je aan en praat mee