De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bouillabaisse

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bouillabaisse

Bereidingswijze

 

Bouillabaise: 
Snijd de vis in stukjes van circa 4 cm. Was de venkel en de tomaten en snijd ze fijn. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten, aardappels, citroenrasp, tijm, laurierblaadjes en de saffraan toe. Schenk de wijn en de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 20 minuten op laag vuur garen.
Voeg de vis toe en laat nog 10 minuten op laag vuur garen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer met stokbrood en rouille.

Rouille:
Halveer voor de rouille de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de korstjes van het brood. Pel en snijd de knoflook fijn. Pureer de eidooiers, peper, ui, het brood en de knoflook in de mixer tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje de olie toe tot er een dikke saus ontstaat en breng op smaak met zout en peper. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.