De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

citroen-cantuccini

Italiaanse cantuccini zijn knapperige amandelkoekjes. Met citroensmaak zijn ze lekker fris.

45 MIN
Citroen-cantuccini

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Italiaanse cantuccini bak je twee keer in de oven en dat maakt deze amandelkoekjes zo knapperig. Rudolph voegt citroen en limoen toe voor een lekkere frisse smaak.

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 2:
Meng de eieren, honing, de limoen- en citroenrasp en de olijfolie in een kom. Meng het bakpoeder door het meel en meng dit met de hand door het vloeibare mengsel tot een deeg. Dit hoort plakkerig te zijn. Laat het even rusten totdat iets steviger is. Meng er als laatste de amandelen en cranberries door.

Stap 3:
Bestuif het aanrecht met meel en vorm van het deeg 2 rollen. Leg ze iets uit elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de deegrollen met geklutst ei en bak ze circa 30 minuten in de oven. Laat afkoelen totdat je ze kunt vastpakken met je handen.

Stap 3:
Snijd de rollen met een kartelmes plakjes van ca. 1 cm dikte. Leg deze plakjes weer terug op de bakplaat met bakpapier. Bak de cantuccini 10 tot maximaal 15 minuten op dezelfde oventemperatuur.

Tip van Rudolph:
“Na te zijn afgekoeld zijn ze klaar en kun je ze tot wel 3 weken bewaren in een pot of koektrommel.”

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Rudolph's Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker