Italiaanse cantuccini bak je twee keer in de oven en dat maakt deze amandelkoekjes zo knapperig. Rudolph voegt citroen en limoen toe voor een lekkere frisse smaak.

Rudolph van Veen
Rudolph's Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Ingredienten

40
Porties

  • 2 eieren
  • 90 g honing
  • rasp van 1 limoen
  • rasp van 1 citroen
  • 60 ml olijfolie exra vierge
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g volkoren speltmeel
  • 200 g amandelen met vlies
  • 60 g gedroogde cranberries
  • 1 ei om te bestrijken

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 2:
Meng de eieren, honing, de limoen- en citroenrasp en de olijfolie in een kom. Meng het bakpoeder door het meel en meng dit met de hand door het vloeibare mengsel tot een deeg. Dit hoort plakkerig te zijn. Laat het even rusten totdat iets steviger is. Meng er als laatste de amandelen en cranberries door.

Stap 3:
Bestuif het aanrecht met meel en vorm van het deeg 2 rollen. Leg ze iets uit elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de deegrollen met geklutst ei en bak ze circa 30 minuten in de oven. Laat afkoelen totdat je ze kunt vastpakken met je handen.

Stap 3:
Snijd de rollen met een kartelmes plakjes van ca. 1 cm dikte. Leg deze plakjes weer terug op de bakplaat met bakpapier. Bak de cantuccini 10 tot maximaal 15 minuten op dezelfde oventemperatuur.

Tip van Rudolph:
“Na te zijn afgekoeld zijn ze klaar en kun je ze tot wel 3 weken bewaren in een pot of koektrommel.”

Geef je waardering

14
Citroen-cantuccini
Citroen-cantuccini