De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsrack van de bbq

Een lamsrack is perfect bereid wanneer de binnenkant mooi rosé en de korst knapperig donkerbruin is. Wij delen een aantal tips om dit perfect voor elkaar te krijgen.
45 min voorbereidingstijd
180 min oventijd
Lamsrack van de BBQ

Een recept van

BBQstreet

BBQStreet 2023

"Lamsrack is onderdeel van de rug van een lam en wordt meestal rosé gegeten. Om dit perfect te bereiden op de barbecue, kan nogal een uitdaging zijn. Om je op weg te helpen delen we een aantal tips."

Bereidingswijze

Lamsrack marineren

  1. Snijd de rozemarijn, salie en tijm fijn. Meng met de olijfolie. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de marinade. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.

  2. Smeer de lamsrack in met de marinade en laat minstens 2 uur intrekken.

Lamsrack op de BBQ

  1. Verwarm de oven voor op 50°C. Gebruik een oventhermometer voor extra nauwkeurigheid.

  2. Plaats de lamsrack in een ovenschaal in de voorverwarmde oven, zo'n 3 uur voordat je wilt barbecueën. Zorg voor een kerntemperatuur van 50°C. Hierdoor zal de lamsrack voor het grillen al langzaam garen. 

  3. Steek de bbq een uur voordat je de lamsrack uit de oven haalt aan. Zorg dat deze een temperatuur van 200 °C bereikt.

  4. Haal de lamsrack uit de oven bij een kerntemperatuur van 50°C. Dit is na 2 à 3 uur. Veeg droog met keukenpapier. Verwijder de verse kruiden.

  5. Leg de lamsrack op de barbecue. Grill in 4 tot 6 minuten per kant krokant en bruin. De lamsrack is gaar zodra het een kerntemperatuur van 53°C heeft.

  6. Laat de lamsrack 10 minuten rusten. Hierdoor bereikt het vlees de perfecte kerntemperatuur van 55°C.

    Indien je geen oven hebt die op 50°C kan voorverwarmen, kan de lamsrack ook van tevoren langzaam gegaard worden op de bbq. Door de lamsrack op het indirecte deel van de barbecue te leggen en deze af te sluiten met de deksel kan je deze met behulp van een vleesthermometer garen tot een kerntemperatuur van 48°C. Dit duurt (afhankelijk van het gewicht) een uur.

Lamsrack bereiden op de BBQ

Een lamsrack is perfect bereid wanneer de binnenkant mooi rosé en de korst knapperig donkerbruin is. Dit kan je bereiken door de lamsrack eerst in de oven te voor te garen en vervolgens op hoge temperatuur af te grillen op de barbecue. Voor extra smaak kun je het lam marineren.

Lamsrack van de BBQ

Hoeveel lamsrack per persoon?

Voor een hoofdgerecht reken je 3–4 ribben (zo'n 200–300 gram) lamsrack per persoon. Een heel rack met 8 ribben is dus genoeg voor 2 personen.

Snel met Mil kerst Lamsrack

Wat eet je bij lamsrack?

Geroosterde groenten (zoals wortel, pastinaak of groene asperges), aardappelpuree of krieltjes, en een frisse saus zoals muntyoghurt of rodewijnjus. Ook lekker: een couscoussalade.

Parelcouscous-salade

Wat is lamsrack?

Lamsrack is een stuk vlees afkomstig uit de ribsectie van een lam, met meerdere ribben nog aan elkaar. Het is mals, vol van smaak en wordt vaak bereid als een heel stuk of in koteletjes gesneden.

lamskotelet

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker