De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Zelfgemaakte chicken tonight met rijst

Wie kent ze niet, de potten kant-en-klare sauzen van Chicken Tonight. Met dit recept maak je het zelf!

40 MIN
Zelfgemaakte chicken tonight met rijst

Wie kent ze niet, de potten kant-en-klare sauzen van Chicken Tonight. Hoewel ze vroeger niet aan te slepen waren, zijn we in de afgelopen jaren bewuster gaan eten. Deze zelfgemaakte versie brengt je terug naar toen maar is stiekem veel lekkerder.

Bereidingswijze

Breng 800 ml water aan de kook en voeg de rijst toe. Breng het water opnieuw aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de rijst 8 minuten rustig doorkoken. Giet de rijst af en laat de pan met deksel nog 15 minuten staan.

Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes.

Verhit een koekenpan met een el olijfolie. Voeg de kipfiletblokjes toe, samen met het paprikapoeder, wat peper en zout en bak de kip even aan.

Voeg de ui en knoflook toe en laat dit even meebakken. Voeg de paprika toe en bak het geheel voor nog eens 10 minuten.

Voeg de tomatenpuree en een scheut van het perziksap bij het kipmengsel, roer goed door en laat het opwarmen. Snijd vervolgens de perzik in blokjes en voeg deze als laatste toe aan het geheel.

Serveer de rijst met de zelfgemaakte chicken tonight.

Variatietip: je kunt de perzik ook vervangen door ananas.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker