Wie kent ze niet, de potten kant-en-klare sauzen van Chicken Tonight. Hoewel ze vroeger niet aan te slepen waren, zijn we in de afgelopen jaren bewuster gaan eten. Deze zelfgemaakte versie brengt je terug naar toen maar is stiekem veel lekkerder.

Ingredienten

4
Personen

  • 400 g basmatirijst
  • 800 ml water
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 kleine uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 blik perzik op siroop (227 g)
  • 70 g tomatenpuree
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Breng 800 ml water aan de kook en voeg de rijst toe. Breng het water opnieuw aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de rijst 8 minuten rustig doorkoken. Giet de rijst af en laat de pan met deksel nog 15 minuten staan.

Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes.

Verhit een koekenpan met een el olijfolie. Voeg de kipfiletblokjes toe, samen met het paprikapoeder, wat peper en zout en bak de kip even aan.

Voeg de ui en knoflook toe en laat dit even meebakken. Voeg de paprika toe en bak het geheel voor nog eens 10 minuten.

Voeg de tomatenpuree en een scheut van het perziksap bij het kipmengsel, roer goed door en laat het opwarmen. Snijd vervolgens de perzik in blokjes en voeg deze als laatste toe aan het geheel.

Serveer de rijst met de zelfgemaakte chicken tonight.

Variatietip: je kunt de perzik ook vervangen door ananas.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

233
Zelfgemaakte chicken tonight met rijst
Zelfgemaakte chicken tonight met rijst