1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
2. Laat voor de bechamelsaus 100 gram boter smelten.
3. Voeg in één keer de bloem toe aan de boter en laat al roerend garen en licht kleuren. Schenk al roerend de melk erbij en roer tot een gladde saus. Draai het vuur uit.
4. Rasp de kaas en roer door de bechamel, breng de bechamel op smaak met de mosterd, nootmuskaat, zout en peper. Roer tot de kaas is gesmolten (draai zo nodig het vuur nog heel even op laag), giet in een ovenschaal om snel af te laten koelen.
5. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom en de eidooiers in een andere kom.
6. Mix de eiwitten stijf en zet apart.
7. Roer de eidooiers door de afgekoelde saus en spatel de eiwitten er voorzichtig doorheen.
8. Schenk in de ingevette souffléschaal of 2 kleine schaaltjes. Bak de soufflé circa 45 minuten (groot) of 15 minuten (klein) in de oven. Let op: Laat tijdens het bakken de ovendeur dicht!
9. Maak ondertussen de salade: Roer een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
10. Snijd het hart uit de sla, verwijder eventueel de buitenste slabladeren en doe in de schaal met de dressing. Maak de radijzen schoon en snijd in plakjes. Doe bij de salade
11. Haal de soufflé uit de oven, hussel de salade en serveer direct met de salade.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties