De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde shiitakebouillon

Was en snijd de prei stukken. Pel en snijd de ui in stukken. Schil en snijd de helft van de winterpeen in stukken.

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Gevulde shiitakebouillon

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Was en snijd de prei stukken. Pel en snijd de ui in stukken. Schil en snijd de helft van de winterpeen in stukken. Leg deze groenten met de shiitakes in een pan met 1 liter water. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat een uurtje trekken. 

Zeef de bouillon en breng op smaak met oestersaus of sojasaus en een paar druppels sesamolie.Snijd de overige winterpeen julienne. Was en snijd de sugarsnaps en bosuien in fijne reepjes. Maak de bundelzwammetjes schoon. 

Leg de groentejulienne en bundelzwammen in de kommen en schenk de gloeiendhete bouillon erop.

Tips

Meer lichte vulling? Kook wat kipfilet of kippendijfilet gaar, pluk dit en serveer als garnituur in de soep. De shiitakes van de bouillon kan je ook in stukken snijden en als garnituur in soep doen.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker