Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

  • 25 ml olijfolie
  • 300 g wilde spinazie
  • 50 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 225 ml melk
  • 50 g bloem
  • 1 bosje basilicum
  • 250 g camembert
  • 400 g snoeptomaatjes
  • 1 zakje waterkers
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje dragon
  • 1 zak rucola
  • 1 limoen
  • 1 tl mosterd

Extra nodig

  • kom
  • ronde quichevorm (doorsnede circa 24 cm)
  • zeef of vergiet
  • saladekom

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de spinazie. Verhit een pan met deksel en verwarm de spinazie met het aanhangende water circa 3 minuten tot deze slinkt. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef.

Klop in een kom de crème fraîche met de eieren, melk en bloem tot een glad beslag. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Vet de quichevorm in met een scheutje olijfolie. Snij de basilicumblaadjes fijn. Snij de camembert in blokjes. Verdeel de spinazie, tomaten, camembert en de helft van de basilicum over de quichevorm. Schenk het beslag eroverheen en bak de clafoutis in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Pluk de blaadjes van de waterkers. Hak de bieslook fijn en meng met de waterkers in een saladeschaal. Ris de blaadjes dragon erboven en meng met de rest van de basilicum. Pers voor de dressing het sap uit de limoen. Meng 25 ml limoensap met mosterd en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Serveer de tomatenclafoutis op een plank of groot bord en snij in punten. Serveer de groene kruidensalade met de dressing erbij.

Geef je waardering

370
tomatenclafoutis met groene salade