Malse en sappige runderreepjes met een heerlijke zwarte-pepersmaak. Lekker om te serveren met noedels of rijst!

Eveline Wu

Ingredienten

2
Personen

  • 300 g ossenhaas
  • 1 tl zwarte-peperkorrels
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels jonge sojasaus
  • 1 eiwit
  • 1/2 eetlepel aardappelzetmeel
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 lotuswortel
  • 1 wortel
  • 10 peulen
  • 6 stuks zwarte paddestoelen
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 klont boter

Bereidingswijze

10 minuten

Stap 1:
Snijd de ossenhaas in blokjes. Meng met de peperkorrels, sherry, sojasaus, aardappelzetmeel en olie.

Stap 2:
Schil ondertussen de lotus en snijd in dunne plakken. Snijd de wortel in dunne plakken. Pel de peulen.

Stap 3:
Meng het eiwit door de gesneden ossenhaas. Pel de knoflook. Verhit olie in een koekenpan en pof de knoflook totdat deze goudbruin is. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan met een scheutje olie de ossenhaas in circa 1 minuut aan beide kanten bruin. Voeg dan de gepofte knoflook weer toe aan de pan met de boter en de oestersaus. Meng goed door. Garneer voor het serveren met rozemarijn.

Stap 4:
Verhit olie in een wokpan of diepe koekenpan. Wok de wortel, lotuswortel en peultjes voor 1 minuut en voeg dan de oestersaus toe.

Stap 5:
Serveer de black pepper beef met de gewokte groente in oestersaus.

Tip van Eveline:
Maak van dit gerecht een complete maaltijd met een portie noodles naar keuze.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Black pepper beef
Black pepper beef 2