Slastamp met gebakken sliptongen
-
Schil de aardappels, snijd ze in kleinere stukken en kook in water met zout in 15-20 minuten gaar.
-
Verwarm de melk met de helft van de boter in een steelpan. Draai het vuur uit als de boter gesmolten is.
-
Pluk, was en droog de slablaadjes.
-
Doe de bloem in een diep bord. Bestrooi de sliptongen met zout en peper en haal ze door de bloem.
-
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe en meng tot een smeuïge puree.
-
Stamp de slablaadjes door de puree, schep om en breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
-
Verhit een flinke scheut olie in een grote koekenpan en bak de sliptongen in porties in 4-5 minuten rondom gaar.
-
Leg de vissen op de borden, schep de slastamp ernaast. Doe de overige boter in de pan, laat smelten en schenk over de vis.
-
Leg kapperappels en een partje citroen erbij.
0 reacties