Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 1 kg kruimige aardappels
  • zout en peper
  • 100 ml melk
  • 60 g roomboter
  • 150 g gemengde slablaadjes (bv. lollo rosso, eikenbladsla)
  • 75 g bloem
  • plantaardige olie
  • 8 verse schoongemaakte sliptongen
  • 1/2-1 el grove mosterd
  • 50 kapperappels
  • 1 citroen

Extra nodig

  • slacentrifuge
  • pureestamper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Schil de aardappels, snijd ze in kleinere stukken en kook in water met zout in 15-20 minuten gaar.

2. Verwarm de melk met de helft van de boter in een steelpan. Draai het vuur uit als de boter gesmolten is.

3. Pluk, was en droog de slablaadjes.

4. Doe de bloem in een diep bord. Bestrooi de sliptongen met zout en peper en haal ze door de bloem.

5. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe en meng tot een smeuïge puree.

6. Stamp de slablaadjes door de puree, schep om en breng op smaak met de mosterd, zout en peper.

7. Verhit een flinke scheut olie in een grote koekenpan en bak de sliptongen in porties in 4-5 minuten rondom gaar.

8. Leg de vissen op de borden, schep de slastamp ernaast. Doe de overige boter in de pan, laat smelten en schenk over de vis.

9. Leg kapperappels en een partje citroen erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

52
Slastamp met gebakken sliptongen
Slastamp met gebakken sliptongen