Amerikaanse Pindakaastaart

24
Gemiddeld
Amerikaanse Pindakaastaart

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Bananencake
Verwarm de oven voor op 180ºC. 
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng de bruine- en witte basterdsuiker, bloem, vanillemerg, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel en zout met elkaar. Prak 1,5 banaan en snijd 1,5 banaan in stukjes. Voeg de eieren, olie en bananenpuree toe aan het beslag. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de stukjes banaan erover. 
Bak het beslag circa 12 minuten in de oven. Haal de cake uit de oven en verwijder het bakpapier. Steek, met een taartring, 4 rondjes uit de plak cake.

Pindakaascrème
Smelt de chocolade. Roer boter met poedersuiker luchtig en voeg de pindakaas en de chocolade toe. 

Karamelsaus
Karamelliseer de suiker en voeg voorzichtig de room toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen.

Taart
Bestrijk een plak cake met de pindakaascrème en leg er een plak cake op. Herhaal dit tot alle lagen cake gebruikt zijn. Besmeer de bovenkant en de zijkant van de taart met pindakaascrème en laat de taart opstijven in de koelkast.
Rol de zijkant van de taart door de hagelslag en spuit de resterende pindakaascrème naar wens op de bovenkant van de taart. Garneer met pinda's en karamelsaus.

 

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 1 vanillestokje
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 130 g witte basterdsuiker
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • zout
  • 2 eieren
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 3 bananen

Pindakaascrème

  • 200 g boter
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g pindakaas
  • 50 g pure chocolade

Karamelsaus

  • 150 g suiker
  • 100 ml slagroom
  • 75 g boter

Garnering

  • hagelslag
  • geroosterde pinda's
Amerikaanse Pindakaastaart
Geef je waardering
24