1. Snijd de radijzen in plakjes en de kleine rode ui in ringen of smalle partjes. Doe in een kommetje, overgiet met het sap van 1 limoen en bestrooi met zout. Voeg evt een klein scheutje water erbij.
2. Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper de rode ui grof. Pluk en hak de koriander incl. takken grof.
3. Pureer de kikkererwten, ui, koriander, garam masala, limoensap, zout en peper, bakpoeder en 1-2 el paneermeel. Voeg evt. een scheutje water toe als het mengsel te droog is.
4. Doe over in een kom. Vorm met de hand burgers ter grootte van de portobello’s en haal ze door het paneermeel. Zet ze even in de koelkast.
5. Verhit de grillpan. Wrijf de portobello’s in met de olie, bestrooi met zout en peper en grill ze gaar in de grillpan.
6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwtenburgers in 3-4 minuten per kant goudbruin. Doe nog even de deksel er op om ze van binnen warm te krijgen.
7. Beleg 2 portobello’s met een kikkererwtenburger, ingelegde radijs en ui, een lepel mangochutney en blaadjes koriander. Dek af met een tweede portobello. Steek evt. vast met een prikker.
8. Serveer de Portobello-burgers met de pappadums en de overige radijs en ui.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee