De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

portobello-burgers

Portobello-burgers zijn hét vegan alternatief op een broodje hamburger. Makkelijk om te maken, en binnen half uur op tafel.

30 min (voor)bereidingstijd
Portobello-burgers

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Portobello's zijn grote paddenstoelen. Precies daarom zijn ze perfect om ze te gebruiken als licht alternatief op een burgerbroodje. Lekker met een kruidige burger van kikkererwten. Had je al door dat dit recept vegan was?"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de radijzen in plakjes en de kleine rode ui in ringen of smalle partjes. Doe in een kommetje, overgiet met het sap van 1 limoen en bestrooi met zout. Voeg evt een klein scheutje water erbij.

  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper de rode ui grof. Pluk en hak de koriander incl. takken grof.

  3. Pureer de kikkererwten, ui, koriander, garam masala, limoensap, zout en peper, bakpoeder en 1-2 el paneermeel. Voeg evt. een scheutje water toe als het mengsel te droog is.

  4. Doe over in een kom. Vorm met de hand burgers ter grootte van de portobello’s en haal ze door het paneermeel. Zet ze even in de koelkast.

  5. Verhit de grillpan. Wrijf de portobello’s in met de olie, bestrooi met zout en peper en grill ze gaar in de grillpan.

  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwtenburgers in 3-4 minuten per kant goudbruin. Doe nog even de deksel erop om ze van binnen warm te krijgen.

  7. Beleg 2 portobello’s met een kikkererwtenburger, ingelegde radijs en ui, een lepel mangochutney en blaadjes koriander. Dek af met een tweede portobello. Steek evt. vast met een prikker.

  8. Serveer de Portobello-burgers met de pappadums en de overige radijs en ui.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker