De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip-mangowok met gebakken rijst

Dit Kip-mangowok of, Kai Phad Mamuang Sod, is een heerlijk en fris gerecht waarvan je kan genieten op een warme zomerdag. 

60 MIN
kipmangowok.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Dit Kip-mangowok of, Kai Phad Mamuang Sod, is een heerlijk en fris gerecht waarvan je kan genieten op een warme zomerdag. 

Bereidingswijze

Gebakken rijst 

Stap 1: 
Kook de jasmijnrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst helemaal afkoelen. Kook de rijst bij voorkeur al een dag van tevoren. 

Stap 2: 
Pel en snijd de knoflook in stukjes. Pel en snijd de ui in reepjes. Snijd de bosui in fijne ringen. Schil en snijd de wortels in kleine blokjes.  

Stap 3: 
Verhit de wok met een scheutje kokosolie op middelhoog vuur en roerbak de knoflook tot deze goudbruin kleurt. Breek de eieren boven de wok en roerbak de eieren. Voeg de wortel, ui,knoflook, lichte sojasaus, nam pla, ketjap manis, witte peper en bosui toe aan de wok en roerbak dit 3 minuten. Voeg de afgekoelde jasmijnrijst toe en meng alles goed door elkaar. Bak dit nog voor 5 minuten.  

Kip-mangowok 

Stap 1: 
Snijd de kipfilet in plakken. Pel en snijd de knoflooktenen in kleine stukjes. Pel en snijd de rode ui grof. Schil en snijd de mango in grove blokken. Snijd de lomboks in schuine ringen.  

Stap 2:  
Verhit de wok met een scheutje kokosolie op middelhoog vuur en roerbak de knoflook tot deze goudbruin kleurt. Voeg kipplakjes toe en roerbak tot deze gaar is. Voeg de rode ui, rode en groene lombokpepers en mangoblokken toe. Breng de wok op smaak met oestersaus, lichte sojasaus, suiker, witte peper poeder en de srirachasaus. Roerbak dit nog voor circa 5 min. 

Serveer de kip-mangowok met de gebakken rijst.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker