Gebakken rijst
Stap 1:
Kook de jasmijnrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst helemaal afkoelen. Kook de rijst bij voorkeur al een dag van tevoren.
Stap 2:
Pel en snijd de knoflook in stukjes. Pel en snijd de ui in reepjes. Snijd de bosui in fijne ringen. Schil en snijd de wortels in kleine blokjes.
Stap 3:
Verhit de wok met een scheutje kokosolie op middelhoog vuur en roerbak de knoflook tot deze goudbruin kleurt. Breek de eieren boven de wok en roerbak de eieren. Voeg de wortel, ui,knoflook, lichte sojasaus, nam pla, ketjap manis, witte peper en bosui toe aan de wok en roerbak dit 3 minuten. Voeg de afgekoelde jasmijnrijst toe en meng alles goed door elkaar. Bak dit nog voor 5 minuten.
Kip-mangowok
Stap 1:
Snijd de kipfilet in plakken. Pel en snijd de knoflooktenen in kleine stukjes. Pel en snijd de rode ui grof. Schil en snijd de mango in grove blokken. Snijd de lomboks in schuine ringen.
Stap 2:
Verhit de wok met een scheutje kokosolie op middelhoog vuur en roerbak de knoflook tot deze goudbruin kleurt. Voeg kipplakjes toe en roerbak tot deze gaar is. Voeg de rode ui, rode en groene lombokpepers en mangoblokken toe. Breng de wok op smaak met oestersaus, lichte sojasaus, suiker, witte peper poeder en de srirachasaus. Roerbak dit nog voor circa 5 min.
Serveer de kip-mangowok met de gebakken rijst.
0 reacties