Teriyakisaus
-
Meng de maïzena met 75 ml koud water in een klein bakje en roer tot een papje.
-
Hak de knoflook fijn.
-
Voeg in een kleine steelpan de sojasaus toe en samen met 60 ml water, de basterdsuiker, rijstazijn en knoflook en verwarm op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost.
-
Voeg het maïzenapapje toe en laat de teriyaki-saus zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt.
Beef teriyaki
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verwijder de uiteinden van de peulen. Snijd de rode paprika in repen. Schil de winterpeen en snijd deze in halve maantjes.
-
Verhit de neutrale olie in een koekenpan. Roerbak de groenten in een wokpan voor 5 minuten.
-
Snijd de biefstuk in reepjes. Voeg de biefstukreepjes toe aan de wokpan met de groenten en bak voor 1 tot 2 minuten op hoog vuur.
-
Schenk de teriyakisaus in de wokpan. Laat nog 2 minuten stoven op laag vuur.
-
Serveer de beef teriyaki met de rijst en de zoetzure komkommer.
Komkommer-pickle
-
Schaaf met een dunschiller de komkommer tot lange linten en snijd de rode peper fijn.
-
Meng de komkommer en de rode peper met de sushiazijn en een snufje zout in een kom. Laat voor een paar minuten trekken.
2 reacties
Hier wordt echt rijstazijn bedoeld. Dan heb je ook een klein zuurtje in je saus.
Groeten,
Team-24Kitchen