Job en Perry

Ingredienten

5
Personen

Eenpans chicken pot pie

  • 1 gebraden kip van de markt of poelier
  • 10 gr tijm
  • 10 gr rozemarijn
  • 10 gr salie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr spruiten
  • 2 pastinaken
  • 1 winterpeen
  • 100 gr boerenkool
  • 100 ml witte wijn, kan ook alcoholvrij
  • 100 gr kookroom
  • 1 plak vers bladerdeeg 30 cm
  • 1 eidooier, geklopt

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Verwarm de oven voor op 160 graden celcius.

1. Pluk de kip uit elkaar en verwijder de botten en onregelmatigheden, pluis de kip in grove hapklare chunks.

2. Hak de kruiden fijn en snijd de ui in hapklare brokken. Snijd de knoflook in kleine plakjes en halveer de spruiten. Snijd de winterpeen en de pastinaak in schijfjes.

3. Zet de pan op het vuur en bak de uien, knoflook, spruiten, pastinaak, peen, boerenkool en de velletjes van de kip zonder dat er te veel kleur op komt.

4. Voeg de kruiden toe en bak zachtjes mee.

5. Blus het geheel af met de witte wijn en voeg de room toe. Laat een beetje inkoken. Voeg na het inkoken de stukken kip toe en roer goed door, laat de pan afkoelen. Maak op smaak met peper en zout.

6. Rol het deeg uit op de werkbank met een beetje bloem en zorg dat het de pan kan overlappen.

7. Snijd grof het overtollige bladerdeeg weg.

8. Vouw de randjes mooi om de pan heen. Snijd een gezellig vormpje uit het midden en bestrijk het deeg met de eidooier. Tot slot een snufje zout over de pie.

9. Bak de pie af in de oven voor ongeveer 30 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

317
Eenpans chicken pot pie
Chicken pot pie