Stappenplan
-
Marineer de zalm met de teriyakisaus en zet voor minstens 15 minuten in de koelkast.
-
Snijd de broccoli in roosjes en de paprika en feta in blokjes. Kneus de noten van de studentenhaver en rasp het teentje knoflook. Mocht de feta wat droger zijn breek deze dan in plaats van deze te snijden.
-
Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in halve ringen.
-
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de broccoli in 3 minuten beetgaar. Laat nog even nagaren buiten de pan.
-
Gebruik dezelfde pan met hetzelfde water voor de parelcouscous. Laat de parelcouscous in 10 minuten gaarkoken.
-
Roer de parelcouscous los met een vork. Spoel na met koud water.
-
Verhit een scheutje neutrale olie in een koekenpan en bak de zalm op hoge temperatuur aan beide kanten mooi bruin. Zet het vuur uit en laat nog even staan om de zalm mooi rosé te houden vanbinnen.
-
Meng de broccoli, komkommer, paprika, feta, studentenhaver en de rasp van het teentje knoflook door de parelcouscous.
-
Knijp de citroen erboven uit en breng op smaak met wat peper en een snufje zout.
-
Besprenkel het geheel met wat olijfolie extra vierge. Verdeel de parelcouscous over vier borden en leg hierover de gebakken zalm.
0 reacties