Bagna cauda met schelvis en broccoli
-
Verwarm de oven voor op 200˚C.
-
Verwarm, voor de bagna cauda, de olijfolie in een pan. Snijd de peterselie en voeg toe. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg bij de warme olie. Snijd de ansjovis grof en voeg samen met de olie uit het blik toe aan de pan. Verwarm tot de ansjovis is opgelost. Haal dan van het vuur.
-
Maak de vis evt. nog schoon en snijd in stukken, als dit niet al gedaan is.
-
Verdeel de broccoli in stukken (mag best grof zijn). Pel en snijd de knoflooktenen. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de broccoli aan. Voeg er nog wat olie bij. Voeg als de broccoli mooi lichtbruin is gebakken de knoflook erbij.
-
Snijd de peper (verwijder evt. de zaadlijsten). Voeg toe aan de pan. Blus af met de wijn. Voeg ook de kappertjes erbij. Dek af, draai het vuur laag en laat beetgaar stoven.
-
Maak het stokbrood iets nat met water en bak 5 minuten in de oven.
-
Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en haal op de huidkant door de bloem (bloem vis zonder huid aan beide kanten). Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vis op de huidkant. Keer halverwege het bakken en voeg de boter erbij. Zet het vuur 1 minuut op hoog en laat de boter bruisen. Draai daarna uit en laat even rusten uitbakken.
-
Verwarm de bagna cauda. Snijd het brood.
-
Schik de broccoli, rode peper en kappertjes op de borden. Leg de vis erop. Lepel de bagna cauda erover, strooi er een heel klein beetje zout over. Serveer met stukken stokbrood ernaast.
0 reacties