De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

bagna cauda met schelvis en broccoli

Bagna cauda is een Italiaanse, lichtere variant van fondue van ansjovis en knoflook. Lekker licht dus perfect voor in de zomer.

30 min kooktijd
Bagna cauda met schelvis en broccoli

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Bagna cauda is de Italiaanse versie fondue, maar in plaats van Gruyère en Emmentaler wordt er ansjovis en knoflook gebruikt. Omdat het een stukje lichter is, kun je dus ook lekker blijven fonduen in de zomer!" 

Bereidingswijze

Bagna cauda met schelvis en broccoli

 1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

 2. Verwarm, voor de bagna cauda, de olijfolie in een pan. Snijd de peterselie en voeg toe. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg bij de warme olie. Snijd de ansjovis grof en voeg samen met de olie uit het blik toe aan de pan. Verwarm tot de ansjovis is opgelost. Haal dan van het vuur.

 3. Maak de vis evt. nog schoon en snijd in stukken, als dit niet al gedaan is.

 4. Verdeel de broccoli in stukken (mag best grof zijn). Pel en snijd de knoflooktenen. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de broccoli aan. Voeg er nog wat olie bij. Voeg als de broccoli mooi lichtbruin is gebakken de knoflook erbij.

 5. Snijd de peper (verwijder evt. de zaadlijsten). Voeg toe aan de pan. Blus af met de wijn. Voeg ook de kappertjes erbij. Dek af, draai het vuur laag en laat beetgaar stoven.

 6. Maak het stokbrood iets nat met water en bak 5 minuten in de oven.

 7. Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en haal op de huidkant door de bloem (bloem vis zonder huid aan beide kanten). Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vis op de huidkant. Keer halverwege het bakken en voeg de boter erbij. Zet het vuur 1 minuut op hoog en laat de boter bruisen. Draai daarna uit en laat even rusten uitbakken.

 8. Verwarm de bagna cauda. Snijd het brood.

 9. Schik de broccoli, rode peper en kappertjes op de borden. Leg de vis erop. Lepel de bagna cauda erover, strooi er een heel klein beetje zout over. Serveer met stukken stokbrood ernaast.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker