Frambozenjam
Prak de frambozen fijn en meng met het chiazaad en de citroensap. Laat minimaal een uur maar bij voorkeur een dag of nacht in de koelkast opstijven.
Panna cotta
Week gelatine in ruim koud water. Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng de slagroom met suiker en vanille aan de kook en neem na 1 minuut de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatine op in de room. Leg een vel keukenpapier op een bord met daarop een vel plasticfolie. Zet daarop de taartring en giet de room erin. Laat eerst iets afkoelen en laat daarna een nacht of dag opstijven in de koelkast. Zet vlak voor je begint aan de cake de panna cotta even in de diepvries.
Meringues
Verwarm de oven voor op 100 °C. Klop het eiwit met de suiker en het zout luchtig en spatel de poedersuiker erdoor. Schep het schuim in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat circa 2 uur drogen in de oven.
Slagroomcake
Verwarm de oven voor 160 °C. Bekleed de bodem van drie springvormen met bakpapier en vet de randen in. Klop de slagroom met helft suiker en de vanille op tot yoghurtdikte. Klopt het eiwit met rest van de suiker tot zachte pieken. Spatel de slagroom door het eiwitschuim. Zeef de bloem en spatel in twee delen erdoor. Verdeel het beslag over drie springvormen. Bak elke cake voor circa 25 minuten in de oven.
Slagroom
Klop de koude slagroom met de suiker stijf.
Slagroomtaart
Stap 1:
Bestrijk de eerste plak cake met de jam en leg de tweede plak hier op. Leg de schijf panna cotta uit de vriezer op de tweede plak en dek af met de derde plak cake.
Stap 2:
Bedek de bovenkant en zijkanten van de taart met een laag slagroom. Schep de resterende slagroom in een spuitzak met een rozet-spuitmondje en spuit rozetten op de bovenkant van de taart. Zet de dopjes meringue tegen de zijkant aan. Garneer de slagroomtaart met de frambozen en de banaan.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN
1 reactie