Wie van bakken houdt, kan deze heerlijke slagroomtaart met meringue, banaan en frambozen niet overslaan. Het is een heerlijke taart die smeekt om geproefd te worden. Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept voor de ultieme slagroomtaart.

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Frambozenjam

  • 150 g frambozen (vers of diepvries)
  • 1,5 eetlepel chiazaad
  • enkele druppels citroen

Panna cotta

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1/2 vanillestokje
  • 300 ml slagroom
  • 30 g suiker

Meringues

  • 50 g eiwit
  • 75 g suiker
  • 75 g poedersuiker
  • 1 snufje zout

Slagroomcake

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml suiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 5 eiwitten
  • 200 g bloem

Slagroom

  • 500 ml koude slagroom
  • 50 g suiker

Garnering 

  • 50 g verse frambozen
  • 1 banaan

Extra nodig

  • 3 springvormen van 18 cm doorsnede
  • 1 taartring van 18 cm doorsnede
  • plastic folie
  • spuitzak met glad spuitmondje
  • spuitmondje voor rozetten

Bereidingswijze

1 uur

Frambozenjam 

Prak de frambozen fijn en meng met het chiazaad en de citroensap. Laat minimaal een uur maar bij voorkeur een dag of nacht in de koelkast opstijven. 

Panna cotta 

Week gelatine in ruim koud water. Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng de slagroom met suiker en vanille aan de kook en neem na 1 minuut de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatine op in de room. Leg een vel keukenpapier op een bord met daarop een vel plasticfolie. Zet daarop de taartring en giet de room erin. Laat eerst iets afkoelen en laat daarna een nacht of dag opstijven in de koelkast. Zet vlak voor je begint aan de cake de panna cotta even in de diepvries.   

Meringues 

Verwarm de oven voor op 100 °C. Klop het eiwit met de suiker en het zout luchtig en spatel de poedersuiker erdoor. Schep het schuim in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat circa 2 uur drogen in de oven. 

Slagroomcake 

Verwarm de oven voor 160 °C. Bekleed de bodem van drie springvormen met bakpapier en vet de randen in. Klop de slagroom met helft suiker en de vanille op tot yoghurtdikte. Klopt het eiwit met rest van de suiker tot zachte pieken. Spatel de slagroom door het eiwitschuim. Zeef de bloem en spatel in twee delen erdoor. Verdeel het beslag over drie springvormen. Bak elke cake voor circa 25 minuten in de oven.  

Slagroom 

Klop de koude slagroom met de suiker stijf.  

Slagroomtaart

Stap 1: 
Bestrijk de eerste plak cake met de jam en leg de tweede plak hier op. Leg de schijf panna cotta uit de vriezer op de tweede plak en dek af met de derde plak cake.  

Stap 2: 
Bedek de bovenkant en zijkanten van de taart met een laag slagroom. Schep de resterende slagroom in een spuitzak met een rozet-spuitmondje en spuit rozetten op de bovenkant van de taart. Zet de dopjes meringue tegen de zijkant aan. Garneer de slagroomtaart met de frambozen en de banaan.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

 

Geef je waardering

Slagroomtaart
Slagroomtaart