Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Moscovischbeslag

  • 90 g boter
  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem

Victoriabeslag

  • 300 g amandelschaafsel
  • 300 g suiker
  • 2 eiwitten

Vulling

  • 600 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 1 potje frambozenjam

Garneren

  • 1 banaan
  • 1 kiwi
  • rode bessen
  • 10 witte druiven

extra nodig

  • springvorm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Moskovischbeslag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain marie schuimig en lobbig. Spatel eerst de helft van de bloem door de eidooiers, dan driekwart van het eiwit en dan de resterende bloem. Spatel het beslag door het resterende eiwit en roer voorzichtig de boter erdoor. 
Leg bakpapier op de bodem van de cakevorm en vet het papier in. Schenk het beslag erop en bak de cake circa 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.
Laat de cake circa 15 minuten afkoelen en snijd de cake in 3 plakken.

Victoriabeslag
Meng de amandelen, suiker en eiwit met elkaar en bak ze, op een met bakpapier beklede bakplaat, circa 10 minuten goudbruin in de oven. Laat de amandelen afkoelen.

Taart
Klop de slagroom met suiker stijf. Besmeer de onderste laag cake met frambozenjam. Leg er een plak cake op en besmeer hem met slagroom. Leg de laatste plak cake erop en besmeer met zoveel slagroom dat de taart rondom ook bedekt is. Wrijf het Victoriabeslag langs de zijkanten van de taart. Spuit rozetten slagroom op de bovenkant van de taart. Schil en snijd de banaan en kiwi in plakjes en garneer de taart naar eigen inzicht met het fruit. 

Bekijk hier alle taart-recepten.

Geef je waardering

724
Slagroomtaart