1. Verwarm de oven voor op 220˚C.
2. Trek of snijd de bladeren van de bloemkool. Snijd de 2 zijkanten van de bloemkool, zodat je alleen het stuk boven de steel overhoudt (bewaar de afsnijdsels voor een ander gerecht). Snijd 2 mooie steaks van de bloemkool.
3. Roer in een kom de olie en de specerijen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan.
4. Bestrijk de bloemkoolsteaks met het oliemengsel.
5. Rooster een grillstreep op de steaks. Keer, draai het vuur laag, leg een stuk aluminiumfolie over de grillpan en laat de bloemkoolsteaks in circa 6-8 minuten rustig grillen en beetgaar worden.
6. Maak de dressing voor de salade van de rasp en het sap van een halve citroen, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.
7. Bestrijk het brood aan één kant met olijfolie. Bestrooi met zout, komijn en chilivlokken. Bak in circa 3 minuten lichtbruin en krokant in de oven.
8. Laat de linzen uitlekken, spoel af met water en laat goed uitlekken. Meng de spinazie en linzen voorzichtig met de dressing.
9. Pel de pistachenoten en schep door de salade.
10. Leg de bloemkoolsteaks op de borden. Schep de salade ernaast. Geef het krokante brood erbij. Bestrooi het gerecht met zout en peper.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee