De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

bloemkoolsteak met salade

Veganistisch eten moeilijk? Nee hoor! Deze bloemkoolsteak is een goede vleesvervanger en helemaal niet moeilijk om te maken. Jet legt uit hoe!

30 min kooktijd
 Bloemkoolsteak met salade

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze bloemkoolsteak met salade is echt fantastisch lekker én errrug makkelijk om te maken. Dat is een win-winsituatie!"

Bereidingswijze

Bloemkoolsteak

 1. Verwarm de oven voor op 220˚C.

 2. Trek of snijd de bladeren van de bloemkool. Snijd de 2 zijkanten van de bloemkool, zodat je alleen het stuk boven de steel overhoudt (bewaar de afsnijdsels voor een ander gerecht). Snijd 2 mooie steaks van de bloemkool.

 3. Roer in een kom de olie en de specerijen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan.

 4. Bestrijk de bloemkoolsteaks met het oliemengsel.

 5. Rooster een grillstreep op de steaks. Keer, draai het vuur laag, leg een stuk aluminiumfolie over de grillpan en laat de bloemkoolsteaks in circa 6-8 minuten rustig grillen en beetgaar worden.

Salade

 1. Maak de dressing voor de salade van de rasp en het sap van een halve citroen, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.

 2. Bestrijk het brood aan één kant met olijfolie. Bestrooi met zout, komijn en chilivlokken. Bak in circa 3 minuten lichtbruin en krokant in de oven.

 3. Laat de linzen uitlekken, spoel af met water en laat goed uitlekken. Meng de spinazie en linzen voorzichtig met de dressing.

 4. Pel de pistachenoten en schep door de salade.

Opdienen

 1. Leg de bloemkoolsteaks op de borden. Schep de salade ernaast. Geef het krokante brood erbij. Bestrooi het gerecht met zout en peper.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker