Simpele pindasoep
-
Breng de eieren in een pan met water aan de kook en kook circa 7 minuten. Laat de eieren schrikken met koud water.
-
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook.
-
Maak ondertussen de sperziebonen schoon, snijd of breek ze in kleine stukken. Voeg toe aan de pan en roerbak circa 2 minuten.
-
Schuif alles naar de de zijkant van de pan en voeg de pindakaas toe. Schenk al roerend de kokosmelk en driekwart van de bouillon erbij (voeg later evt. meer toe, maar check eerst hoe dik je soep wordt).
-
Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de bonen gaar zijn. Breng de soep op smaak zout.
-
Pel en halveer de eieren. Verdeel de soep over soepkommen en leg de taugé, een schep sambal, een half ei en korianderblaadjes op de soep. Serveer met de kroepoek
Optioneel: zelf sambal maken
-
Snijd de pepers in stukjes. Pel en snipper de ui. Doe in de vijzel met een snuf zout. Wrijf tot een pasta. Breng op smaak met citroensap en nog wat zout.
0 reacties