Snelle pindasoep

226
Makkelijk
Snelle pindasoep

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snelle pindasoep

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit de olie in een ruime pan, bak de kip in circa 3 minuten gaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de prei over de lengte, was de prei en snijd de prei in halve ringen.
  • Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Bak de prei, sjalotten, knoflook en peper kort mee.
  • Voeg de kokosmelk, bouillonblokje, rijst, water en de pindakaas toe en laat dit circa 15 minuten op laag vuur koken tot de rijst gaar is.
  • Rooster de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Garneer de soep met de pinda’s en de bosuitjes.

Komkommersalade

  • Snijd met de kaasschaaf de komkommer in linten.
  • Meng de linten in een kom met de azijn, ketjap, gembersiroop en poedersuiker.
  • Serveer de kroepoek en de salade van komkommerlinten bij de soep. 

Ingredienten

4
Personen

Snelle pindasoep

  • 400 g kipfilet
  • 3 el zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 prei
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 30 g witte rijst
  • 1.2 l water
  • 150 g pindakaas
  • 50 g pinda's
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 zakje kroepoek

Komkommersalade

  • 2 komkommers
  • 2 el azijn
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el poedersuiker
Snelle pindasoep
Geef je waardering
226