De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pompoen-pindasoep met ei

Deze pompoen-pindasoep knalt van je bord af, qua kleur én qua smaak. De zoete oranje groenten vormen een lekkere combinatie met de smeuïge, hartige pindakaas en het kruidige kerriepoeder. Maak de soep af met een gekookt eitje en gebruik het platbrood om in de soep te dopen.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pompoen-pindasoep

Bereidingswijze

Pompoen-pindasoep

  1. Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers of snij de knoflook fijn en snij de peen in plakken.

  2. Snij de lente-ui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

  3. Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige lente-ui 2 minuten op hoog vuur.

  4. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.

  5. Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snij het doormidden.

  6. Verwarm ondertussen de Libanese platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant.

  7. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de lente-ui. Serveer met de platbroden.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Echt een heerlijke soep en makkelijk om te maken
Marianne de Kruif
05-02-2024
lekker met een verassende smaak
Gerard Wollaars
03-12-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.