

Ingredienten
4
Personen
Pittige pompoensoep
- 1.5 kg flespompoen
- 400 g zoete aardappels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse gember
- zonnebloemolie
- 1 tl kerriepoeder
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 groentebouillonblokje
- 4 italiaanse bollen
- 150 g komijnekaas
- 75 g rucola sla
- zout
- versgemalen peper
Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
- Verwarm de grill in de oven voor op 220°C
De pompoensoep:
- Verwijder de schil en pitten van de pompoen.
- Snijd het vruchtvlees in stukken van 1x1 centimeter.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken van 1x1 centimeter.
- Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
- Rasp de gember.
- Verwarm een ruime pan met een scheut olie.
- Fruit hierin de ui, knoflook, gember en kerrie.
- Voeg de pompoen en aardappel toe.
- Bak dit kort mee zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met het kerriemengsel.
- Schenk 1,5 liter water erbij.
- Rasp de schil van de citroen en sinaasappel erbij en roer door.
- Breng aan de kook.
- Voeg de groentebouillonblokjes toe en laat oplossen.
- Leg de deksel op de pan en kook de soep in circa 25 minuten gaar.
- Pureer met een staafmixer de soep glad.
- Breng op smaak met zout en peper.
Italiaanse bollen en rucola:
- Beleg de Italiaanse bollen met komijnekaas en smelt de kaas onder de grill in de oven.
- Was en droog de rucola.
- Snijd de rucola klein.
- Garneer de pompoensoep af met rucola.

Laat hier je reactie achter