Pittige pompoensoep

33
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de grill in de oven voor op 220°C

De pompoensoep:

  • Verwijder de schil en pitten van de pompoen.
  • Snijd het vruchtvlees in stukken van 1x1 centimeter.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken van 1x1 centimeter.
  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
  • Rasp de gember.
  • Verwarm een ruime pan met een scheut olie.
  • Fruit hierin de ui, knoflook, gember en kerrie.
  • Voeg de pompoen en aardappel toe.
  • Bak dit kort mee zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met het kerriemengsel.
  • Schenk 1,5 liter water erbij.
  • Rasp de schil van de citroen en sinaasappel erbij en roer door.
  • Breng aan de kook.
  • Voeg de groentebouillonblokjes toe en laat oplossen.
  • Leg de deksel op de pan en kook de soep in circa 25 minuten gaar.
  • Pureer met een staafmixer de soep glad.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Italiaanse bollen en rucola:

  • Beleg de Italiaanse bollen met komijnekaas en smelt de kaas onder de grill in de oven.
  • Was en droog de rucola.
  • Snijd de rucola klein.
  • Garneer de pompoensoep af met rucola.

Ingredienten

4
Personen

Pittige pompoensoep

  • 1.5 kg flespompoen
  • 400 g zoete aardappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g verse gember
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 italiaanse bollen
  • 150 g komijnekaas
  • 75 g rucola sla
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
33