Maple-baconcake
-
Verwarm de oven voor op 170 °C boven en onderwarmte. Vet de bakvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier maar ook de randen, deze moeten 2 cm uitsteken. Zo kun je de taart makkelijker uit de vorm krijgen.
-
Klop het ei en de suiker in de kom van de mixer in circa 10–15 minuten luchtig.
-
Bak de plakjes bacon om en om krokant in een koekenpan en laat daarna afkoelen op keukenpapier. Breek of snijd de bacon in stukjes.
-
Meng en zeef de bloem en het bakpoeder en spatel deze voorzichtig door het eimengsel. Voeg de olie en de melk toe en roer door met een spatel. Spatel de bacon en de ahorsiroop door het beslag.
-
Schenk het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in de oven. Laat de cake iets afkoelen.
Gezoutenkaramel-meringueswirl
-
Verwarm de oven voor op 90°C. Voeg voor de karamel de suiker en het water toe aan een pan en verwarm het op middelhoog vuur tot de suiker volledig is opgelost en bruin van kleur is. Dit duurt circa 6-8 minuten. Zet het vuur lager en voeg de boter en het zout toe. Blijf roeren totdat de roomboter door de karamel is opgenomen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Klop voor de meringue het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg, al draaiend, in drie gedeeltes het suiker toe. Meng de azijn en de maïzena met elkaar en meng dit door de meringue.
-
Schep de meringue op de cake en daar weer bovenop de gezouten karamel. Maak een draaiende beweging met een lepel of spatel zodat je een swirl-effect krijgt. Zet de cake circa 40 minuten terug in de oven om het eiwitschuim te laten drogen. Laat volledig afkoelen in de vorm.
2 reacties
Zachtjes in pannetje opgewarmd maar bleef kleverig/ taai
Hoe voorkom je dit?
Ook ingezakt tijdens het bakken