De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Carrot cake

Wie houdt er nou niet van een plakje cake? Zeker als het een plakje carrot cake is!

30 min. voorbereidingstijd
45 min. oventijd
Direct naar recept
24K wortelcake bewerkt2.jpg

Een recept van

"Komt iemand op de koffie? Dan is een cake het perfecte gebakje om uit te delen."

Bereidingswijze

Carrot cake

  1. Verwarm je oven voor op 175 °C en bekleed je bakblik van 20 cm bij 30 met bakpapier.

  2. Rasp de drie wortels en snijd je de dadels in kleine stukjes.

  3. Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kokosbloesem suiker en kaneel.

  4. Meng in een andere kom de plantaardige melk met de appelmoes en de olie.

  5. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit samen tot een dik deeg. Schep hier de geraspte wortel en de dadels doorheen.

  6. Doe de wortelcakemix in de, met bakpapier beklede bakvorm en schuif deze in de voorverwarmde oven.

  7. Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin.

  8. Prik na 45 minuten een satéprikker in de cake, komt deze er droog uit dan is hij klaar! Laat hem goed afkoelen voordat je de icing erop smeert. Snijd de cake in plakken.

Icing

  1. Maak ondertussen de icing. Klop de boter glad en voeg daarna de poedersuiker en plantaardige melk toe. Klop daarna de icing tot een gladde mix.

Dit recept komt van Living the Green Life

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.