Komt iemand op de koffie? Dan is een cake het perfecte gebakje om uit te delen. Deze versie is een knipoog naar de populaire carrot cake. 

Ingredienten

10
Personen

Cake

  • 250 g bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 2 el kaneel
  • 125 g appelmoes
  • 240 ml plantaardige melk
  • 150 g kokosbloesemsuiker
  • 3 wortels
  • 2 dadels
  • 120 ml plantaardige olie

Icing

  • 200 g poedersuiker
  • 20 g plantaardige boter
  • 30 ml plantaardige melk
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Stap 1:
Verwarm je oven voor op 175
°C en bekleed je bakblik van 20 cm bij 30 met bakpapier.

Stap 2:
Rasp de drie wortels en snijd je de dadels in kleine stukjes.

Stap 3:
Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kokosbloesem suiker en kaneel.

Stap 4:
Meng in een andere kom de plantaardige melk met de appelmoes en de olie.

Stap 5:
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit samen tot een dik deeg. Schep hier de geraspte wortel en de dadels doorheen.

Stap 6:
Doe de wortelcakemix in de, met bakpapier beklede bakvorm en schuif deze in devoorverwarmde oven.

Stap 7:
Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin.

Stap 8:
Maak ondertussen de icing. Klop de boter glad en voeg daarna de poedersuiker en plantaardige melk toe. Klop daarna de icing tot een gladde mix.

Stap 9:
Prik na 45 minuten een satéprikker in de cake, komt deze er droog uit dan is hij klaar! Laat hem goed afkoelen voordat je de icing erop smeert. Snijd de cake in plakken.

Dit recept komt van Living the Green Life

Geef je waardering

62
24K wortelcake bewerkt2.jpg
24K wortelcake bewerkt.jpg