1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Bestrooi de deegplakjes met wat fijngesneden kruiden en leg ze dan op elkaar.
3. Rol de plakjes op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 30x38 cm.
4. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.Rol de zijkanten een paar slagen terug zodat een opstaande rand ontstaat.
5. Meng de roomkaas met de knoflook, kaas en zout en peper naar smaak. Bestrijk de taartbodem hiermee.
6. Leg de courgette dakpansgewijs op de roomvulling en besprenkel met 2 el olijfolie.
7. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
8. Scheur intussen de ham in repen en snijd de rest van de kruiden grof.
9. Beleg de taart uit de oven losjes met de repen serranoham en grofgesneden kruiden. Besprenkel met de laatste 3 el olijfolie.
10. Serveer de taart warm, of lauwwarm.
Tip deel vega:
Top de helft als vegetarische taart zonder de ham en met extra kruiden, half-zongedroogde tomaatjes of taggiasche olijven en krullen parmezaan.
Tip specerijendeeg:
Strooi samen met de kruiden ook wat specerijen als gemalen komijn, mild paprikapoeder of gestampt venkelzaad over de deegplakjes.
RECEPT Janneke Philippi
STYLING Jet Krings
BEREIDING Jacqueline Pietrowski
Dit recept komt uit Delicious.special edition 'Hartige taart'.
Bestel jouw exemplaar hier >
0 reacties