Ingredienten

6
Personen

  • 10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 4 takjes munt, blad fijngesneden + extra blaadjes voor erover
  • 4 takjes platte peterselie, blad fijngesneden + extra blaadjes voor erover
  • 4 takjes basilicum, blad fijngesneden + extra blaadjes voor erover
  • bloem om uit te rollen
  • 350 g zachte roomkaas, naturel
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 grote courgette, in dunne plakjes
  • 4-5 el extra vierge olijfolie
  • 150 g serranoham

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

2. Bestrooi de deegplakjes met wat fijngesneden kruiden en leg ze dan op elkaar.

3. Rol de plakjes op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 30x38 cm.

4. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.Rol de zijkanten een paar slagen terug zodat een opstaande rand ontstaat.

5. Meng de roomkaas met de knoflook, kaas en zout en peper naar smaak. Bestrijk de taartbodem hiermee.

6. Leg de courgette dakpansgewijs op de roomvulling en besprenkel met 2 el olijfolie.

7. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

8. Scheur intussen de ham in repen en snijd de rest van de kruiden grof.

9. Beleg de taart uit de oven losjes met de repen serranoham en grofgesneden kruiden. Besprenkel met de laatste 3 el olijfolie.

10. Serveer de taart warm, of lauwwarm.

Tip deel vega:
Top de helft als vegetarische taart zonder de ham en met extra kruiden, half-zongedroogde tomaatjes of taggiasche olijven en krullen parmezaan.

Tip specerijendeeg:
Strooi samen met de kruiden ook wat specerijen als gemalen 
komijn, mild paprikapoeder of gestampt venkelzaad over de deegplakjes.

RECEPT Janneke Philippi
STYLING Jet Krings
BEREIDING Jacqueline Pietrowski

Dit recept komt uit Delicious.special edition 'Hartige taart'.
Bestel jouw exemplaar hier >

Geef je waardering

25
kruidentaart met courgette en serranoham