De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gezonde appelcake met ricotta

Deze appelcake is een stukje gezonder dan een normale boerencake. Ook de vulling is lekker licht omdat je het maakt met ricotta. En natuurlijk net zo lekker.

30 min voorbereidingstijd
70 min kooktijd
Gezonde appelcake met ricotta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze appelcake is een stukje gezonder dan een normale boerencake. Ook de vulling is lekker licht omdat je het maakt met ricotta. En natuurlijk net zo lekker.

Bereidingswijze

Cakebeslag

Stap 1:
Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Snijd de appels met schil in stukjes. Rasp de gember. Pureer de appels met het sap van de citroen in een foodprocessor of met de staafmixer.

Stap 2:
Voeg de eieren, ahornsiroop en de gember toe en pureer tot een egale massa. 

Stap 3:
Meng in een kom het kaneelpoeder, zout, havermeel en het bakpoeder. Meng de appelpuree door het meelmengsel tot een egaal beslag.

Vulling

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180
 °C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Wel de rozijnen circa 10 minuten in heet water. Snijd de appel in stukjes. Giet ongeveer 2/3 van het beslag in de springvorm en verdeel hierover de appel en de rozijnen. Verdeel de ricotta in kleine hoopjes over het beslag en giet vervolgens de rest van het beslag weer hierover.

Stap 3:
Hak de amandelen. Bestrooi de cake met amandelen. Bak de cake circa 60 minuten in de oven. Laat de cake na het bakken eerst 10 minuten rusten voordat je de cake uit de vorm haalt.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ik heb de taart gemaakt met cocos yoghert, zodat deze ook lactosevrij is. Goed gelukt en lekker. Wel wat machtig. 😊
Anneke de Boer Swinkels
01-04-2023

Ook lekker