Deze appelcake is een stukje gezonder dan een normale boerencake. Ook de vulling is lekker licht omdat je het maakt met ricotta. En natuurlijk net zo lekker.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

Cakebeslag

  • 400 g appels
  • 1 cm gember
  • 1/4 citroen
  • 4 eieren
  • 30 g ahornsiroop
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 200 g havermeel
  • 2 tl bakpoeder

Vulling

  • 1 appel
  • 50 g rozijnen
  • 200 g ricotta
  • 25 amandelen met vlies

Extra nodig

  • foodprocessor of staafmixer
  • springvorm (doorsnede ca 20 cm)

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 40 minuten

Cakebeslag

Stap 1:
Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Snijd de appels met schil in stukjes. Rasp de gember. Pureer de appels met het sap van de citroen in een foodprocessor of met de staafmixer.

Stap 2:
Voeg de eieren, ahornsiroop en de gember toe en pureer tot een egale massa. 

Stap 3:
Meng in een kom het kaneelpoeder, zout, havermeel en het bakpoeder. Meng de appelpuree door het meelmengsel tot een egaal beslag.

Vulling

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180
 °C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Wel de rozijnen circa 10 minuten in heet water. Snijd de appel in stukjes. Giet ongeveer 2/3 van het beslag in de springvorm en verdeel hierover de appel en de rozijnen. Verdeel de ricotta in kleine hoopjes over het beslag en giet vervolgens de rest van het beslag weer hierover.

Stap 3:
Hak de amandelen. Bestrooi de cake met amandelen. Bak de cake circa 60 minuten in de oven. Laat de cake na het bakken eerst 10 minuten rusten voordat je de cake uit de vorm haalt.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

279
Gezonde appelcake met ricotta
Gezonde appelcake met ricotta