Bereiding
Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en snijd fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Week een paar draadjes saffraan in een kommetje met 1 el water.
Kruid de kippenbouten met zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de kippenbouten rondom bruin aan, maar nog niet gaar. Haal uit de pan en zet apart tot gebruik.
Fruit de helft van de ui met de knoflook in het achtergebleven bakvet. Bak de rijst kort bij de ui. Roer om met kippenfond en het water met saffraan. Schep de rijst over in een stoomovenpan. Voeg de gebakken kip toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stoom de paella 20 min. op 96°C op het stomen stand ‘gemiddeld’. Haal de braadslee uit de oven en voeg de resterende ui, paprika en doperwten erwten toe. Stoom de paella nog 15 min. op 96°C op niveau 2 op de stomen stand ‘gering’. Hak de peterselie fijn. Snijd de citroen in parten.
Serveren
Bestrooi met peterselie, garneer met citroenpartjes en serveer uit de braadslee.
0 reacties