De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeebaars in zoutkorst met grove aardappelpuree en gebakken bimi

De zeebaars gaat van de zoute zee tot in een zoute korst. Geserveerd met aardappelpuree en bimi. Alsof het uit een restaurant komt!

30 min kooktijd
Zeebaars in zoutkorst

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.  

2. Snijd een halve citroen in plakjes. Leg de rozemarijn en plakjes citroen in de buikholte van de zeebaars.  

3. Doe het grove zeezout met de eiwitten in een kom en meng. Maak een laag zeezout in een ovenschaal of braadslee, leg de vis erop en dek af met het overige zout.  

4. Bak de zeebaars circa 20 minuten in de oven. Prik met een satéprikker de vis in bij de ruggengraat, als de prikker heet is, is de vis gaar.

5. Ga ondertussen aan de gang met de groenten. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een laag water met zout in circa 15 minuten gaar.  

6. Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheut olie in een wok of koekenpan en bak de knoflook met de bimi en chilivlokken naar smaak in een paar minuten beetgaar.  

7. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Maal in de vijzel.  

8. Giet de aardappels af, laat even uitdampen en breng op smaak met zout, peper, venkelzaad en de extra vergine olijfolie. Schep of prak de aardappels tot een grove puree.  

9. Snijd de overige citroen in parten. Neem de vis uit de oven. Breek de zeezoutkorst eraf en haal de vis uit het zout. Fileer de vis en serveer in porties op een bergje aardappelpuree met de bimi en een partje citroen ernaast.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker