Vegan Mac & Cheese
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg een theelepel zout toe aan het water.
-
Kook de pasta al dente. Giet af en spoel de pasta af met koud water. Laat de pasta even apart staan.
-
Snipper de ui. Fruit in een pan de ui met de knoflookpoeder, zwarte peper en de boter. Voeg daarna de havermelk en de plantaardige room toe.
-
Breng aan de kook en voeg dan het zout en al roerend de bloem toe. Blijf de saus goed doorroeren tot de bloem opgelost is.
-
Haal de pan van het vuur af. Voeg alle kazen toe en roer door. Voeg de pasta toe aan het kaasmengsel en giet de mac & cheese in een ovenschaal.
Topping
-
Smelt de boter samen met de peterselie en paprikapoeder in een koekenpan. Bak voor ongeveer een minuut.
-
Voeg de panko toe aan de pan. Bak totdat de panko lichtbruin van kleur is. Strooi over de ovenschaal met de mac & cheese.
-
Bedek de ovenschaal vegan mac & cheese met aluminiumfolie. Bak voor 30 minuten op 180 °C.
-
Haal het aluminiumfolie eraf en bak nog 15 minuten door op 200 °C totdat de vegan mac en cheese een goudbruine korst heeft.
1 reactie