De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegan mac & cheese

Zelf vegan mac & cheese maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte vegan mac & cheese in het programma Shirma's Soul Food.

Vegan Mac & Cheese

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Dit heerlijke recept voor mac & cheese is superlekker en is helemaal vegan. Dat is nog eens een groot pluspunt! Door gebruik te maken van vegan opties voor de kaas en de room merk je het verschil bijna niet. Dit gerecht kan je dus makkelijk aan iedereen serveren."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Vegan Mac & Cheese

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg een theelepel zout toe aan het water.

  3. Kook de pasta al dente. Giet af en spoel de pasta af met koud water. Laat de pasta even apart staan.

  4. Snipper de ui. Fruit in een pan de ui met de knoflookpoeder, zwarte peper en de boter. Voeg daarna de havermelk en de plantaardige room toe.  

  5. Breng aan de kook en voeg dan het zout en al roerend de bloem toe. Blijf de saus goed doorroeren tot de bloem opgelost is.

  6. Haal de pan van het vuur af. Voeg alle kazen toe en roer door. Voeg de pasta toe aan het kaasmengsel en giet de mac & cheese in een ovenschaal.

Topping

  1. Smelt de boter samen met de peterselie en paprikapoeder in een koekenpan. Bak voor ongeveer een minuut. 

  2. Voeg de panko toe aan de pan. Bak totdat de panko lichtbruin van kleur is. Strooi over de ovenschaal met de mac & cheese. 

  3. Bedek de ovenschaal vegan mac & cheese met aluminiumfolie. Bak voor 30 minuten op 180 °C.  

  4. Haal het aluminiumfolie eraf en bak nog 15 minuten door op 200 °C totdat de vegan mac en cheese een goudbruine korst heeft.

Hoe maak je vegan mac & cheese?

“Vegan mac & cheese maak je hetzelfde als de variant met room en kaas. Het enige verschil is dat je vegan room en vegan kaas gebruikt. Tegenwoordig zijn de plantaardige alternatieven net zo lekker. Hier maak ik al mijn tafelgasten blij mee.” 

mozzarella

Welke ingrediënten voor vegan mac & cheese?

“Bloem en barista havermelk zijn mijn twee geheime ingrediënten. Barista havermelk is wat vetter en zorgt voor een extra romige saus. De bloem is essentieel om de kaassaus te binden. Hierdoor weet ik dat mijn vegan mac & cheese super-smeuïg uit de oven komt. "

meel

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Superrr
Judith van eeden
06-02-2024

Ook lekker