Pasta e fagioli (pasta met bruine bonen) & Brood met Gio’s kruidenboter

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
5 uur totale tijd

Pasta e fagioli
Week de bonen circa 4 uur in een ruime hoeveelheid water. Let erop dat de bonen volledig onderstaan. Giet de bonen af. Breng water aan de kook en los de bouillonblokjes op. Voeg de bonen toe. Schil en snijd de waspeen en bleekselderij in kleine blokjes. Pluk en hak de bladselderij fijn. Pel en snipper de ui. Voeg de waspeen, bleekselderij, bladselderij en ui toe aan de bonen en kook de bonen op laag vuur in circa 45 minuten gaar. Breek de pasta en voeg toe aan de pan en laat circa 10 minuten garen.

Boerenbrood met Gio’s kruidenboter
Snijd het brood in grove sneetjes. Pel en pers de knoflook. Snijd de chilipeper heel fijn. Pluk en hak de peterselie fijn en meng met de knoflook en chilipeper door de boter. Breng op smaak met zout. Besmeer het brood met de kruidenboter.

Ingredienten

4
Personen

Pasta en fagioli

  • 500 g ongekookte bruine bonen
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 waspeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bosje bladselderij
  • 0.5 ui
  • 100 g spekreepjes
  • 200 g Mafalde
  • olijfolie extra vergine
  • zout
  • versgemalen peper

Boerenbrood met Gio’s kruidenboter

  • 1 boerenbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 chilipeper
  • 1 takje peterselie
  • 50 g zachte roomboter
  • zout
Geef je waardering
9