De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tagliatelle met paddenstoelenragout

Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snijd ze in stukjes. Pel en snijd de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm voor de ragout de boter in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de tijm op laag vuur zonder dat de boter verkleurt.

30 MIN

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snijd ze in stukjes.

Pel en snijd de ui fijn.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Verwarm voor de ragout de boter in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de tijm op laag vuur zonder dat de boter verkleurt. Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 2 minuten mee tot ze zacht geworden zijn. Bestrooi met bloem en bak de bloem 2 minuten mee. Blus af met madera en blijf continu roeren om te voorkomen dat de ragout aanbakt. Vul de pan daarna aan met het water en de room. Laat de saus al roerend op laag vuur in circa 10 minuten doorkoken en indikken.

Breng intussen een pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de tagliatelle toe en kook de pasta net niet gaar. Giet de pasta af en meng direct met de ragout. Breng op smaak met sap van een halve citroen.

Rasp de Parmezaanse kaas en voeg driekwart toe.

Breng de tagliatelle op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en sap en rasp van de citroen.

Serveren

Serveer de tagliatelle in een diep bord. Bestrooi met overgebleven Parmezaanse kaas en leg er een berg rucola op.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker