De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

philly cheese steak van de barbecue

Dunne plakjes biefstuk + kaas + diverse groentes = een regelrechte hit! Deze Philly cheese steak van de barbecue is er echt een die op je lijstje moet. Gevaarlijk lekker... 

Philly cheese steak van de barbecue

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Dunne plakjes biefstuk + kaas + diverse groentes = een regelrechte hit! Deze Philly cheese steak van de barbecue is er echt een die op je lijstje moet. Gevaarlijk lekker... 

Bereidingswijze

 1. Steek de barbecue aan.
   
 2. Voor de kaassaus: verhit de melk in een steelpannetje. Rasp de provolone en zet apart. Maak een roux door de boter te smelten in een pan en de bloem toe te voegen. Kook samen voor 1 minuut om de bloemsmaak weg te koken. Doe de warme melk erbij en daarna de geraspte kaas. Wacht tot de saus iets is ingedikt en breng dan op smaak met peper. Haal van het vuur en zet apart.
   
 3. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de paprika in dunne reepjes samen met de portobello’s. Doe alles in een kom en combineer met de balsamico, worcestershire saus, olijfolie en zout en peper.
   
 4. Doe de groenten in het mandje op de barbecue met deksel erop en kook circa 10 minuten tot beetgaar en gekaramelliseerd.
   
 5. Dep de ribeye droog en bestrooi met zout en peper.
   
 6. Gril de ribeye tot medium. Afhankelijk van de dikte circa 4 minuten per kant. Haal van de barbecue en laat rusten.
   
 7. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden, doe er een klein beetje olijfolie op en plaats kort op de barbecue tot goudbruin.
   
 8. Snijd de ribeye in dunne plakjes. Bedek het stokbrood met de groentemix, plakjes ribeye en kaassaus. Maak eventueel af met wat zwarte peper.

  Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker