De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodje kaassoufflé met satésaus

Zelf een broodje kaassoufflé maken? Chef Perry deelt zijn recept voor de lekkerste zelfgemaakte kaassoufflé in het programma Guilty Pleasures.

Kaas souflee met satesaus

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Met dit recept kan je zelf het allerbeste broodje kaassoufflé maken. Ik maak deze echte guilty pleasure voor rapper Glen Faria. Om de kaasliefhebber gelukkig te maken, gebruik ik Parmezaan, oude kaas en cheddar. Een échte smaakexplosie."

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Kaassoufflé

  1. Rasp de kazen. Verwarm de melk en roer de geraspte Parmezaanse kaas, oude kaas en cheddar erdoor.

  2. Voeg zodra de kaas gesmolten is de maizena toe en breng op smaak met een snuf zout. Roer het geheel met de garde tot een gebonden saus.

  3. Bekleed de bakvorm met plasticfolie en giet het kaasmengsel er in. Laat opstijven in de vriezer. 

  4. Ontdooi het bladerdeeg. Haal de kaas uit de bakvorm en snijd het in stukken van 4×8 centimeter. Bestrijk het bladerdeeg met water. 

  5. Leg een bevroren kaasplak aan één kant van het deeg en vouw het bladerdeeg eroverheen. Druk de randen goed aan met een vork. Snijd de randen eventueel bij om een mooie rechte kaassoufflé te krijgen.

  6. Bestrijk de kaassoufflé met water en wentel dan door het paneermeel. Laat de kaassoufflé nogmaals opstijven in de vriezer zodat het deeg wat harder wordt.

  7. Frituur de kaassoufflé circa 5 minuten op 180 °C. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.

Witte bolletjes

  1. Los de gist op in een klein beetje lauwwarme melk. Meng in een mixer met deeghaken het gistmengsel, bloem, suiker en zout en voeg de boter in delen toe.

  2. Kneed het mengsel een soepel en elastisch deeg. Maak een grote bol, dek af met vershoudfolie en laat 20 minuten rijzen.

  3. Verwarm de oven voor op 240 °C. Verdeel het deeg in 6 bollen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met een losgeklopt ei. Laat nogmaals 80 minuten rijzen op een warme plek. 

  4. Bak de bolletjes in circa 8-10 minuten goudbruin. Bestrijk de bolletjes na het bakken met wat geklaarde of gesmolten boter en laat afkoelen op een rooster. 

Satésaus

  1. Verhit de pindakaas, water en ketjap in een steelpan en roer goed door. Breng op smaak met het sap van een limoen. Als de satésaus te dik is, voeg dan wat extra water toe.

Welke kaas zit in een kaassoufflé?

"Voor zelfgemaakte kaassoufflés vind ik het lekkerst om kazen als Parmezaan, oude kaas en cheddar te gebruiken. Parmezaan en oude kaas gebruik ik puur voor de perfecte kaassmaak. De cheddar geeft de kaassoufflé een mooie kleur."   

Miniatuur

Wat doe ik als het mengsel van de kaassoufflé te dun is?

"Ik meng wat maizena met wat water en voeg dat toe aan de pan met het mengsel voor mijn kaassoufflé. Roer een aantal keer goed door en je zal zien dat het mengsel snel wat dikker zal worden."

maizena

Hoe maak je de lekkerste satésaus bij kaassoufflés?

"Voor de allerlekkerste satésaus gebruik ik de pindakaas gebruiken van Faja Lobi. In deze pindakaas zitten al kruiden én Madame Jeanette dus je hebt weinig extra’s nodig om het op smaak te brengen. Ik gebruik alleen een klein beetje limoensap voor een frisse kick."

kaassoufle met satesaus

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker