Smelt in een pan de boter op lage temperatuur. De eiwitten zullen na ruim een uur boven komen drijven. Schep de eiwitten er met een lepel van af. Schenk de heldere vetstof van de boter in een ander pannetje totdat je bij de witte vloeistof komt. Nu heb je geklaarde boter. Tourneer de aardappels in gelijke tonnetjes en kook ze in water met zout in circa 10 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Haal de eidooiers uit de eiwitten en hak ze los van elkaar fijn. Breng een pan met water, een snufje zout, suiker en foelie aan de kook. Schil de asperges en snijd circa 3 centimeter van de kontjes af. Kook de asperges in circa 4 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de asperges nagaren in het kookvocht.
Verwarm voor het serveren de asperges in het kookvocht. Pluk en hak de peterselie fijn. Serveer de asperges op een warm bord, leg de ham erop en serveer de aardappels ernaast. Serveer de eiwitten, eigeel, geklaarde boter en gehakte peterselie apart.
Heerlijk lentegerecht!
0 reacties