Smelt in een pan de boter op lage temperatuur. De eiwitten zullen na ruim een uur boven komen drijven. Schep de eiwitten er met een lepel van af. Schenk de heldere vetstof van de boter in een ander pannetje totdat je bij de witte vloeistof komt. Nu heb je geklaarde boter. Tourneer de aardappels in gelijke tonnetjes en kook ze in water met zout in circa 10 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Haal de eidooiers uit de eiwitten en hak ze los van elkaar fijn. Breng een pan met water, een snufje zout, suiker en foelie aan de kook. Schil de asperges en snijd circa 3 centimeter van de kontjes af. Kook de asperges in circa 4 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de asperges nagaren in het kookvocht.
Verwarm voor het serveren de asperges in het kookvocht. Pluk en hak de peterselie fijn. Serveer de asperges op een warm bord, leg de ham erop en serveer de aardappels ernaast. Serveer de eiwitten, eigeel, geklaarde boter en gehakte peterselie apart.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
asperges op traditionele manier
Heerlijk lentegerecht!
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties